Străinii au «furat» derby-ul

Ultima actualizare:

    Steaua şi Dinamo se întâlnesc diseară în meciul orgoliilor  din fotbalul românesc, dar în ambele tabere, în primul 11,  mai mult de jumătate sunt jucători de alte naţionalităţi
Steaua şi Dinamo se întâlnesc diseară în meciul orgoliilor din fotbalul românesc, dar în ambele tabere, în primul 11, mai mult de jumătate sunt jucători de alte naţionalităţi

„Derby de România” se va disputa diseară pentru a 159-a oară, interesant fiind că acum se bat mai mult străinii într-un astfel de meci şi mai puţin fotbaliştii autohtoni. Cei crescuţi în „spiritul Stelei sau al lui Dinamo”, o expresie des folosită de oficialii rivalelor, sunt din ce în ce mai rari pe teren.

Elevii lui Mirel Rădoi sunt cu moralul la pământ după eşecul cu Partizan, din preliminariile Ligii Campionilor, dar speră să-şi revină printr-o victorie în faţa rivalilor de moarte din „Ştefan cel Mare”. „Dacă ne bate Dinamo eu nu mai vorbesc de fotbal. Dacă pierdem înseamnă că nu mă pricep. Îi învingem cu 72-0, n-am treabă cu ei, pe mine mă interesează cupele europene”, a spus patronul Gigi Becali. Iar, statistica ultimilor ani îi dă dreptate. Roş-albii nu s-au mai impus din aprilie 2011, de atunci echipa din Ghencea s-a impus de opt ori şi a obţinut trei remize. Totuşi, dinamoviştii simt că acum e momentul lor, fiind neînvinşi în campionat, iar adversarii fiind demoralizaţi. Însă, ambele au ceva în comun: mizează pe mulţi străini în lot, dar şi în primul 11. Astfel, duminică seară (9 august), vom avea un duel între două rivale de tradiţie ce mizează pe căpitani de altă naţionalitate, iar străinii se găsesc în toate compartimentele. Dinamo a arătat astfel în etapa trecută, cu Poli Timişoara, şi e puţin probabil ca echipa să fie mult modificată pentru derby: Cerniauskas - Feussi, A. Marc, Mevlja, Filip - Vojnovici, Starokin - Gavrilă, C. Matei, V. Lazăr  - Gnohere. Se observă că şase fotbalişti din formaţia de start sunt străini, iar Fai şi-a făcut şi el apariţia pe teren. Mai mult, un atacant şi un mijlocaş, ambii de altă naţionalitate faţă de cea română, ar putea întări lotul. Totuşi, un puşti ca Nedelcearu, crescut în “Ştefan cel Mare”, poate şi el activa câteva minute în marele meci. De partea cealaltă, Steaua a aliniat cel mai bun 11, contra lui Partizan, iar în faţa lui Dinamo, Rădoi va miza pe aceeaşi jucători: Cojocaru - Alcenat, Papp, Varela, Toşca - Muniru, Breeveld - Ad. Popa, Hamroun, Chipciu - Tade. Din nou şase străini printre titulari, plus unul care şi-a făcut apariţia ulterior. Din echipa de start, remarcăm că doar Cojocaru şi Toşca sunt formaţi în Ghencea. Astfel, derby-ul de tradiţie al fotbalului românesc se transformă treptat într-un duel al străinilor.Dacă pe teren Dinamo nu a mai câştigat de mult un meci cu eterna rivală, în tribune lucrurile stau exact la polul opus. Cu o coregrafie pregătite de câteva săptămâni, fanii lui Dinamo promit să domine fundalul sonor şi, de ce nu, vizual, pe „Arena Naţională”. Ei vor ocupa o întreagă peluză, aproape toate biletele puse la dispoziţie de Steaua – în jur de 8.500 – fiind vândute de-a lungul ultimei săptămâni. De partea cealaltă, suporterii Stelei par a fi îndrăgostiţi mai mult de siglă decât de echipă şi de culori, astfel că numărul lor va fi destul de redus în tribune.

Lui Rednic îi prieşte Steaua

Mircea Rednic nu se teme atunci când vine vorba de confruntările cu Steaua, ca antrenor al dinamoviştilor neavând nici o înfrângere în derby. A obţinut două victorii şi două remize în confruntările din campionat şi i-a bătut pe rivali şi ca tehnician al Petrolului. Mai demult, însă, când era la echipe ca Rapid, Craiova, Bacău sau Vaslui, “Puriul” a cunoscut înfrângerea în faţa Stelei. “De la Dinamo pariez pe Mircea Rednic. Mă bazez pe experienţa lui. Poate să aducă jucătorii la cel mai înalt nivel”, a spus fosta glorie a lui Dinamo, Dorin Mateuţ.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
bucurie romani jpg
fani romania frf ro jpg
Romania  Ucraina Euro 2024 Foto Inquam Photos  Stefan Constantin (6) jpg
bucuria romanilor dupa victoria cu ucraina jpg
3x3 bcr streetball jpg
andrei ratiu si fiica jpg
Selfie cristiano ronaldo euro 2024 jpg
fani romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net