Băse, ce vrei să faci cu bolnavii? Să-i omori?

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Guvernul se pregăteşte să taie în carne vie! După măsurile drastice anunţate de şeful statului pentru a face economie la buget, românii nu vor mai avea voie nici să se îmbolnăvească. Până la finele anului, se va reduce numărul de paturi din spitale cu 9.200 şi 150 de unităţi medicale nu vor mai primi autorizaţie.

După ce că avem un sistem sanitar şi aşa şubrezit din toate încheieturile, Guvernul vrea să aducă spitalele într-o situaţie fără precedent. În scrisoarea de intenţie convenită de Executiv şi FMI se arată că şi spitalele vor intra cât de curând pe lista de reduceri.

Potrivit Asociaţiei Spitalelor, vizate sunt unităţile medicale orăşeneşti şi comunale din zonele unde nu există centre universitare, printre acestea numărându-se spitalele mici din Severin, Gorj, Vrancea sau Botoşani.

Cu alte cuvinte, pacienţii trebuie să se pregătească pentru a fi trataţi cu şi mai multă bătaie de joc ca până acum. Dacă până de curând, îşi cumpărau medicamente şi materiale sanitare pentru a-şi "cârpi" bruma de sănătate rămasă, de acum înainte trebuie să se aştepte ca lucrurile să se schimbe de la rău, la dezastruos.

Iată câteva exemple din spitalele din ţară:

PRAHOVA. Doi într-un pat la Secţia de Cardiologie

La sfârşitul anului trecut, la singura Secţie de Cardiologie din judeţul Prahova se înghesuiau 155 de pacienţi pe cele 90 de paturi.

Aici, pacienţii au făcut cu schimbul ca să se poată odihni, pentru că înfiinţarea unei noi secţii presupune fonduri suplimentare şi aşa insuficiente. De voie, de nevoie, soluţia găsită de medicii prahoveni a fost să reducă durata de spitalizare a bolnavilor.

CONSTANŢA. Dorm pe lemne putrezite

La Spitalul Clinic de Urgenţă Constanţa pacienţii internaţi dorm pe canapele imporvizate, pe tărgi şi pe saltele rupte, aşezate pe scânduri putrezite. În plus, din cauza locurilor prea puţine, bolnavii stau şi câte doi în pat sau sunt externaţi înainte de termen. Bolnavii se plâng că în loc să plece sănătoşi din spital se aleg cu dureri de spate.

SEVERIN. Spitalul din Gura Văii este aglomerat

Deşi în acte are doar 50 de paturi, unitatea de boli psihice din Gura Văii, secţie a Spitalului Judeţean Severin, găzduieşte 77 de bolnavi, mulţi dintre ei fiind cazuri sociale. La începutul anului, pacienţii au tremurat de frig pentru că, din cauza lipsei fondurilor, conducerea nu îşi permite achiziţionarea unei centrale termice care să consume mai puţin, aşa că o pornesc doar când este neapărată nevoie.

BOTOŞANI. Bolnavii de cancer dorm câte doi în pat

La Spitalul Judeţean Botoşani, la Secţia Oncologie, a fost aglomeraţie luna trecută. Pacienţii, bolnavi de cancer, au venit să se trateze la spital şi au stat înghesuiţi în paturile înguste de spital cu speranţa că sub supravegherea medicilor vor primi medicamente care să le prelungească viaţa. Deşi sunt nemulţumiţi de situaţie, bolnavii s-au resemnat chiar dacă au fost nevoiţi să stea câte doi în pat.

Bucureşti. Primul spital în faliment!

Spitalul Universitar Bucureşti este în pragul falimentului, mai având în cont doar 12 lei. Medicii spun că nici o operaţie nu mai este aici sigură şi că unitatea ar putea fi închisă în orice moment. Deja, pacienţii care au nevoie de intervenţii urgente sunt mutaţi la alte spitale. Şi la Spitalul Fundeni sunt probleme: mai sunt bani doar pentru şapte operaţii.

Botoşani - Pacienţii sunt obligaţi să se trateze în paturile înguste de spital

Ploieşti - Bolnavii de inimă au fost internaţi câte doi într-un pat

Slatina - La secţia Arşi, se poartă discuţii pentru reducerea numărului de paturi

«Ferească Dumnezeu să te îmbolnăveşti»

Carmen Chindea (43 de ani): Nici nu vreau să aud de spitale! Să mă ferească Dumnezeu să ajung acolo. Aud de maternităţi în care se nasc copii sănătoşi şi pleacă mutilaţi. Te duci viu şi ieşi mort.

simeon stalpnicul png

Cornelia Ene (35 de ani): Din partea mea, să închidă toate spitalele! Jeg ca la noi nu găseşti în toată Europa, ca să nu mai zic că nici medicii nu mai sunt ce-au fost. Tatălui meu, când a fost internat, în loc să-i facă tratament pentru inimă, i-au injectat insulină pentru diabet.

simeon stalpnicul png

Florea Miricescu (47 de ani): Cum să mai reducă numărul de paturi, ăştia nu-s sănătoşi? Păi şi aşa sunt spitale unde bolnavii stau şi câte doi-trei în pat, unde or să ajungă oamenii ăia? Îi trimite acasă şi gata, scapă de ei. Păcat, că avem medici buni, dar dacă nu interesează pe nimeni...

simeon stalpnicul png

«Medicii se duc în marile oraşe sau pleacă din ţară»

Medicii nu vor rămâne pe drumuri. Deşi se anunţă că 150 de spitale nu vor mai primi autorizaţie de funcţionare, cadrele medicale vor putea să se angajeze în alte unităţi sanitare din oraşele unde există centre universitare sau vor pleca să lucreze în străinătate.

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, dr. Vasile Astărăstoaie, ne-a declarat că pacienţii sunt cei care vor avea de suferit. Aceştia vor fi nevoiţi să bată distanţe mari pentru a ajunge dintr-un sat mic la oraş ca să se trataze.

"Dacă acum avem doi pacienţi într-un pat, după reducere, probabil că vor sta câte trei, iar asistenţa medicală va lăsa mult de dorit, pentru că şi medicii sunt oameni, nu roboţi".

Vor să taie banii pentru mame şi copii

* Din nou, 600 de lei indemnizaţia pentru mame? Printre primele care vor face sacrificii pentru plata datoriilor sunt femeile care au sau aşteaptă un copil: vor primi doar 600 de lei ca indemnizaţie, sumă fixă, indiferent de salariu şi alte venituri.

Andreea Paul-Vass, consilier al premierului, a confirmat informaţia privind reducerea indemnizaţiei pentru creşterea copilului, de la 1 iunie. A fost luat în calcul reducerea procentului de 85% din veniturile lunare, dar varianta agreată este revenirea la suma fixă de 600 de lei. Acum, pentru creşterea unui copil se plăteşte 85% din veniturile de pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 de lei lunar.

* Nu se mai dau „bani de pamperşi". Trusoul pentru copii, în valoare de 150 de lei, nu se va mai acorda. Preşedintele Traian Băsescu s-a referit la această indemnizaţie ca la o „năzbâtie inventată în perioada de veselie parlamentară".

* Tichetele de masă vor fi impozitate. Veniturile din câştigurile de capital, inclusiv dobânzile la depozitele bancare, plăţile compensatorii şi tichetele de masă vor fi impozitate, potrivit acordului cu FMI.

* Programatorii IT vor plăti impozit pe venit. De asemenea, s-a convenit eliminarea scutirilor de la impozitul pe venit acordate programatorilor IT.

Agricultorii au încins «Hora burţii goale»

«Vrem să subvenţionaţi sapa» şi «Nu ne mai întoarceţi la sapa de lemn». Agricultorii de la Agrostar au dănţuit ieri în faţa guvernului «Hora burţii goale», cu taraf, căluşari şi zgomot infernal de talăngi.

simeon stalpnicul png

În jur de 2.000 de crescători de animale şi cultivatori au venit din toată ţara să ceară demisia premierului Boc. Păunel Marin (64 de ani) din Pleşoi, jud Olt e legumicultor din tată-n fiu şi spune că nu a trăit nicicând aşa vremuri grele. Acesta a fost primul miting din cele programate în următoarea perioadă.

Citeşte şi:

Guvernul va închide cel puţin 150 de spitale din toată ţara

Braşov: 1.500 de nou-născuţi nu au fost imunizaţi, din cauza lipsei vaccinului

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
ayrton senna 30 ani de la moartea lui jpg
image png
439200637 840468834788027 9054120070225781105 n jpg
familie fericita in natura jpg
gradina pixabay jpg
simona bucura oprescu ministrul muncii jpg
faina jpg
1 maioneza de post cu cartofi jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net