Ce conține chestionarul pentru părinți privind testarea antidrog în școli. Va începe cu elevii de clasa a VII-a

Ultima actualizare:

Cazul 2 Mai a adus în prim-plan consumul de dorguri în rândul minorilor, iar autoritățile vor să aplice încă din acest an măsura testării antidrog în școlile din Capitală. Una dintre propuneri este ca măsura testării antidrog să înceapă cu elevii de clasa a VII-a. „Adevărul foarte dureros este că cei care încep să consume droguri o fac de la vârsta de 13 ani”, a spus prefectul Bucureștiului, Rareș Hopincă la Digi 24. Șeful Capitalei a anunțat, printre altele, că părinții vor primi un chestionar cu trei întrebări. Despre ce este vorba.

cocaina jpeg

Măsura testării antidrog în școli are ca scop prevenirea consumului de droguri în rândul elevilor. Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, a anuțat că se va cere părerea părinților, care, până la finalul lunii septembrie, vor primi un chestionar cu trei întrebări.

„Ideea la nivelul municipiului București a fost să cerem opinia părinților și a elevilor majori cu privire la trei posibile soluții de prevenire a consumului de droguri în rândul elevilor. (...) Statisticile ne arată că de la vârsta de 13 ani copiii testează drogurile

Părerea mea este că ar trebui să începem cu clasa a VII-a, cu părinții elevilor de clasa a VII-a”, a spus prefectul.

Testarea elevilor cu un comportament suspect 

1. Posibilitatea testării cu un aparat Drug Test în școală, în baza unei metodologii elaborate ulterior și cu acordul în prealabil al părinților, a copiilor care manifestă fie un comportament suspect, fie un comportament antisocial, fie manifestă acte de violență la adresa altor colegi.

Analize de sânge

2. Obligativitatea efectuării unor analize de sânge anuale, înainte de începerea anului școlar, și prezentarea unei dovezi a efectuării acestor analize la înscrierea în anul școlar. Atenție, se prezintă doar dovada că s-au făcut analizele, iar rezultatele merg doar în familie, nu la școală. Va exista doar o dovadă că acel copil și-a făcut analizele. Opinia mea este că ar trebui să existe anual aceste analize antidrog.

O lecție nouă în programa școlară

3. A treia întrebare în chestionar este dacă elevii majori și părinții ar fi de acord cu introducerea unei ore de educație antidrog în programa școlară.

Cine va face testarea antidrog în școli

Testarea elevilor cu aparatul Drug Test se va face fie de medicul școlii, fie de un expert antidrog.

„Dacă nu un medic, va trebui să formăm în cadrul școlii un expert antidrog care să știe cum să folosească acel instrument”, a spus prefectul.

Testul în școală ne poate spune următorul lucru: există un copil acolo care are probleme cu drogurile. Din cauza problemelor se creează un comportament antisocial care afectează mediul social, colegii, poate fi un exemplu nociv pentru cei din jur etc.

Primul pas ar fi ca familia să știe că acel copil are o problemă. Apoi există câțiv pași foarte simpli, dar obligatorii: apelăm la terapeut, la psiholog, la consilier școlar.

Toată intenția acestui proces este una de conștientizare, nu este una de pedepsire a copilului. Acel copil care a luat-o pe această pantă greșită poate fi reabilitat și trebuie să fie reabilitat”, a conchis șeful Capitalei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle interviu, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mosmon baia mare jpg
apartament pixabay jpg
Dixville Notch vote jpg
casa fara gard america jpg
Taxi Romania FOTO Shutterstock jpg
dulceata kumquat grecia jpg
legoland jpg
1 black friday jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net