Noi arestări în dosarul „droguri în școli” de data aceasta în Argeș

Procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al DIICOT au reţinut vineri 13 persoane, inclusiv elevi în vârstă de 17 ani, într-un dosar privind vânzarea de droguri în școli și în zona acestora. Unii dintre traficanți sunt cei care i-au vândut droguri minorului de 16 ani, care și-a ucis tatăl pe 3 martie și a dat petreceri în casă, timp ce cadavrul părintelui era în bucătărie.

Droguri confiscate Argeș
Droguri găsite la gruparea din Argeș. Foto: DIICOT

Totul a început la primele ore ale dimineții, când procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism și ofițerii Brigăzii de Combaterea Criminalității Organizate Pitești au efectuat 19 percheziții.  

Au fost căutați cu mandate de aducere 14 suspecți, toți dealeri cunoscuți de droguri de mare risc. Ancheta a început după ce pe 3 martie, într-un cartier din Pitești, era ucis de fiul său de 16 ani, consumator înrăit de droguri, omul de afaceri Cornel Diaconescu. 

Captură droguri Argeș
Bani și droguri găsite la distribuitorii de droguri din Argeș. Foto: curier.ro/Politia Romana

Unde au avut loc perchezițiile procurorilor DIICOT 

Descinderile procurorilor DIICOT și polițiștilor de la Crimă Oragnizată au avut loc în Pitești, Câmpulung, Curtea de Argeș și Mioveni, la locuinţele celor mai cunoscuți traficanți de droguri din Argeș. Este vorba de 14 persoane, bănuite de trafic de droguri de mare risc, de risc, precum și de trafic de substanțe cu efect psihoactiv scrie curier.ro. 

 Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au efectuat 18 percheziţii domiciliare. Oamenii legii au făcut, inițial, 17 deschideri și au dus o parte dintre suspecți la audieri. Pe măsură ce au obținut noi informații despre traficanți, oamenii legii au mai efectuat o percheziție. În cele din urmă la audieri au ajuns în jur de 30 de persoane, o parte având calitatea de martori. 

Cât costau drogurile vândute în școlile din Argeș 

Anchetatorii au stabilit că din 2022, suspecții, având vârste între 17 și 43 de ani, au vândut stupefiante elevilor din mai multe licee din județ. Potrivit sursei citate, suspecții au cumpărat din străinătate droguri, online, pe care le achitau în cryptomonede.  

Multe dintre ele erau droguri noi, sintetice, extrem de periculoase , care crează dependență rapid. Traficanții aveau clienți direct din licee, dar mai stăteau și în preajma unităților de învățământ să își vândă „marfa”. Anchetatorii au stabilit că substanţele psihoactive erau comercializate cu sume cuprinse între 100 și 150 de lei gramul 

Casa din Pitești unde baiatul de 16 ani și-a ucis tatăl
Casa din Pitești unde adolescentul de 16 ani și-a ucis cu sadism tatăl. Foto: ziarobiectiv.ro

Un adolescent care lua droguri de la grupare și-a ucis tatăl 

Cercetările au fost demarate pe 4 martie, a doua zi după ce un minor în vârstă de 16 ani, elev la un liceu din Piteşti, şi-a ucis tatăl. Minorul era dependent de droguri şi se spune că atunci când a comis crima era sub influenţa substanţelor psihoactive. Unii dintre traficanţii care au ajuns ieri la audieri îi furnizau droguri tânărului acuzat de crimă şi altor prieteni ai acestuia. La închiderea ediţiei noastre audierile nu erau finalizate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Verde pentru Biciclete
podul giurgiu ruse jpg
Regele Charles si Printul William Foto GettyImages (3) jpg
vreme furtuna png
airplane cabin 7022154 1280 jpg
pofta manacare jpg
Copil spital
image
actualitate.net
image
actualitate.net