Ce salariu are un român care muncește la cules de sparanghel în Germania. România nu ar putea oferi niciodată o asemenea sumă

Ultima actualizare:

Majoritatea românilor caută locuri de muncă peste hotare, din cauza salariilor mici primite în România. Ei bine, pentru cei care vor să fie bine plătiți există o opțiune de angajare în Germania, la sparanghel, unde salariile s-au majorat considerabil în 2024.

Sparanghel / Sursă foto: Pixabay
Sparanghel / Sursă foto: Pixabay

Cât poți câștiga la cules de sparanghel în Germania

Tot mai mulți români decid să părăsească România pentru un trai mai bun. În timp ce la noi salariile sunt infime, în Germania, Franța, Spania, Anglia, Italia sau Austria, veniturile sunt de 5 ori mai mari.

Cei care lucrează la sparanghel în Germania sunt plătiți chiar și cu 3.000 de euro pe lună, însă singurul dezavantaj este că perioada de lucru se desfășoară doar pe parcursul a 3 luni, întrucât atât ține sezonul. Pe lângă aceste venituri, patronii oferă cazare, dar și asigurare de sănătate, potrivit româniatv.net.

De precizat este și faptul că fermierii nemți oferă acum o sumă de 3 ori mai mare, comparativ cu anii anteriori. Sezonul de cules sparanghel începe din luna iunie și se încheie la începutul lunii septembrie, însă sunt români care pleacă chiar și din luna martie sau aprilie pentru a ocupa loc.

Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinești pentru a lucra la sparanghel

Pe de altă parte, cei care vor să meargă la cules de sparanghel în Germania, trebuie să îndeplinească câteva condiții. Printre acestea se numără seriozitatea, punctualitatea, dar și lipsa cazierului judiciar. De asemenea, nu doar câștigurile uriașe reprezintă un beneficiu, ci și plata suplimentară pentru orele lucrate în plus, o masă caldă pe zi, transport asigurat și acces la magazine.

În alt sens, potrivit statisticilor, tinerii nu mai sunt motivați să urmeze o facultate în România. Aceștia sunt de părere că studiile nu le garantează un salariul mai bun, drept pentru care decid să plece la muncă, în străinătate.

”Nu mă ajută cu nimic. Am impresia că o fac și termin facultatea și mă angajez pe un salariu de 3.000 de lei? În afară, dacă aș face aceeași facultate, design vestimentar, asta aș vrea să fac, sigur mi-aș găsi un job bine plătit”, a declarat un tânăr pentru Știrileprotv.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net