Leguma inedită cu care un cuplu de români a dat lovitura! Se cultivă ușor, iar un kilogram se vinde cu 50 de lei

Ultima actualizare:

Mulți români pleacă peste hotare pentru o viață mai bună, însă unii dintre ei se întorc acasă cu secretul pentru succes! Este și cazul unui cuplu din Suceava care a dat lovitura în agricultură după ce au descoperit leguma pe care o pot vinde și cu 50 de lei kilogramul!

legume jpg

Potrivit unui reportaj Observator, Diana și Cosmin Cîmpanu sunt doi soți din Suceava care încă din 2010 au plecat să lucreze în agricultură în străinătate. Acolo au învățat toate tainele necesare, așa că au decis să aducă în România o legumă foarte apreciată și anume sparanghelul.

Cei doi au reușit să-l convingă pe tatăl lui Cosmin să înlocuiască tradiționalul grâu cu culturi de sparanghel și bine au făcut! Deși sunt la distanță, iar toate sfaturile le oferă online, aici pe pământ românesc sparanghelul dă roade de la an la an. În 2019 afacerea lor a început cu 1000 de bulbi de sparanghel, iar acum deja familia caută un nou hectar pe care să planteze. 

sparanghelul se poate cumpăra și cu 50 de lei kilogramul
sparanghelul se poate cumpăra și cu 50 de lei kilogramul

Un kilogram de sparanghel se vinde și cu 50 de lei 

Cosmin Cîmpanu, agricultor: „Soiul este din Olanda. Dacă e soare, vreme bună, caldă, avem şi producţie. Anul ăsta am recoltat zi de zi. Anul trecut, o zi da, trei nu, depinde după cerinţe, cine voia sparanghel, prieteni, cunoscuţi.”, potrivit Observator.

Bulbii se plantează odată la 10 ani, fiind o cultură ce necesită o grijă deosebită, mai ales că primele roade vin abia după doi ani de la plantare. De pe doar un hectar se pot recolta chiar și 6-8 tone. Odată ce planta a fost ruptă, după doar câteva zile se regenerează. Fermierii reușesc să vândă sparanghelul cu 36 de lei kilogramul, cu mult mai ieftin față de magazine unde îl găsim cu 40-50 de lei. 

Sparanghelul este o legumă ce poate fi pregătită în diverse forme alături de orice fel de tip de carne. Sparanghelul aduce beneficii deosebite sănătății datorită asparaginei, ce ajută la regenerarea celulară a organismului, potivit sursei citate. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net