Ce se întâmplă în creier când dormim

Ultima actualizare:

În timp ce dormim, creierul trece ciclic prin mai multe stadii de somn, de tip superficial, profund şi paradoxal. Astfel, somnul superficial se înregistrează în prima parte a nopţii. Acesta are două faze, iar cea de-a doua fază durează cel mai mult.

După faza superficială de somn, urmează cea profundă, în timpul căreia ­creierul ­este ocupat cu regenerarea organelor. În această fază, în mod deosebit, nu se recomandă întreruperea somnului, pentru a permite organelor să se pregătească pentru a doua zi.

Potrivit medicilor, în timpul somnului paradoxal au loc procese de stocare ce au rolul de a pregăti creierul pentru o nouă zi.

Două din cele şapte-opt ore de somn recomandate de medici le petrecem visând. Profesorul psihiatru Allan Hobson de la Universitatea „Harvard" a lansat o teorie despre modul în care iau naştere visele. El susţinea că visele apar exclusiv pe fondul modificărilor neurochimice care au loc în creier în timpul nopţii.

Copiii ar trebui să doarmă 10 ore, deoarece somnul joacă un rol important în dezvoltarea creierului. În timpul somnului, creierul procesează un volum mare de informaţii printr-un proces ce are la bază sinteza proteică şi dezvoltarea legăturilor interneuronale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net