Cum trebuie tratată una dintre cele mai periculoase probleme de sănătate ale vârstnicilor?

Printre cele mai frecvente probleme de sănătate cu care se pot confrunta vârstnicii se numără fracturile, care pot surveni chiar și în urma unor traumatisme minore. Cea mai periculoasă este fractura de șold, care poate duce la complicații serioase, pentru că, în lipsa tratamentului chirurgical, pacientul ajunge imobilizat la pat și din această cauză speranța lui de viață scade. Pentru redarea rapidă a mobilității și prevenirea complicațiilor, este necesară o proteză de șold, care va înlocui articulația distrusă.

image

Protezarea șoldului sau artroplastia de șold este o intervenție chirurgicală complexă, care trebuie să fie realizată de un chirurg experimentat. Intervenția este indicată și pentru a trata artroza șoldului (coxartroza), un proces degenerativ produs de uzura mecanică a articulației, care apare, cel mai des, odată cu înaintarea în vârstă. Această problemă de sănătate cu care se confruntă vârstnicii le scade semnificativ calitatea vieții, provocând durere și rigiditate articulară. Însă, prin montarea unei proteze de șold, pacientul își va recăpăta libertatea de mișcare, va scăpa de durere și se va putea bucura în continuare de un stil de viață activ.

Înainte de operația necesară pentru montarea protezei de șold, pacientul trebuie să efectueze mai multe analize de laborator și investigații imagistice detaliate (radiografie, ecografie cardiacă, ecografie de părți moi), la recomandarea medicului specializat în ortopedie și traumatologie, pentru evaluarea completă a stării de sănătate. În acest fel, medicul va estima corect riscurile care ar putea să apară și totodată va stabili tipul potrivit de proteză. Evaluarea medicală completă trebuie să includă și un consult de cardiologie și unul preanestezic.

Pentru artroplastia de șold, durata de spitalizare este de 3-5 zile, dacă nu survin complicații, iar recuperarea medicală are un rol extrem de important. Pacientul va fi ajutat să se deplaseze cu un cadru de mers sau în cârje chiar din a doua zi după operație. De asemenea, el va începe un program personalizat de kinetoterapie, pentru recâștigarea mobilității articulare și a tonului muscular. Mișcarea este importantă și pentru prevenirea trombozei venoase profunde, o complicație care poate să apară în urma unei intervenții chirurgicale.

Dacă pacientul respectă indicațiile medicului și urmează tratamentul recomandat, evoluția sa va fi una favorabilă. Protezarea șoldului, dacă este realizată conform unor protocoale preoperatorii stricte, într-un bloc operator modern și cu tehnologie de ultimă generație, are o rată de reușită de peste 90%.

La Spitalul Clinic SANADOR, chirurgii specializați în ortopedie și traumatologie realizează cu succes intervenții chirurgicale complexe, precum protezarea de șold și de genunchi, dar și proceduri minim invazive, cum sunt artroscopiile. Datorită acestor intervenții cu grad redus de invazivitate, pacienții se recuperează mai ușor, riscul de complicații este semnificativ redus, iar integrarea socioprofesională poate fi mult mai rapidă.

Indiferent de tipul de operație indicat în cazul lor, pacienții pot beneficia ulterior și de serviciile Departamentului de Medicină Fizică și Reabilitare de la Spitalul Clinic SANADOR, pentru recuperarea funcțională a articulațiilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Madeleine a Suediei, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Inundații catastrofale Spania FOTO profimedia 0928179718 jpg
arborele de guma jpg
statuia lui decebal jpg
Ceausescu facebook jpg
raceala jpg
insula pixabay jpg
 bagaje în aeroport Foto
primul bloc jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net