Destin crunt pentru un tânăr român din Spania. Bătut de 16 indivizi, învață din nou să meargă

Alex este un tânăr român care locuiește cu familia lui în Spania. Destinul lui a luat o întorsătură dramatică pe 25 iulie 2021 când 16 indivizi, dintre care 8 minori l-au bătut cu bestialitate. Medicii i-au dat șanse minime de supraviețuire, dar Alex s-a luptat pentru viața lui. Azi, face eforturi să învețe din nou să mănânce și să meargă singur.

incaierare bataie agresiune

Mama: "Am fost moartă în viață"

Alexandru Andrei Ioniță, Alex, cum îi spune familia, avea doar 23 de ani când viața lui s-a schimbat radical. Din a cea zi, mama lui nu l-a părăsit nicio clipă, fiecare zi și noapte petrecând-o lângă patul lui, în spital. O lungă perioadă tânărul a fost în comă. Mama lui a spus jurnaliștilor spanioli: „Am fost moartă în viață".

Sursa foto: Captură video ETB
Sursa foto: Captură video ETB

Acum, la aproape doi ani zâmbește din nou și este încântată să vadă recuperarea fiului ei, care a reușit să facă primii pași cu ajutorul unui umblător. "Ziua în care l-am văzut din nou în picioare a fost cea mai fericită zi din viața mea", a declarat ea pentru ETB.

Un ajutor misterios venit din Ibiza

Cazul dramatic al lui Alex a fost intens mediatizat în Spania. O femeie, se pare, din Ibiza i-a sărit în ajutor. Nu a vrut niciodată să își dezvăluie identitatea, dar ea a achitat integral costul tartamentului de care Alex a avut nevoie pentru a supraviețui și acum, pentru recuperare. Recuperarea sa are loc într-o clinică privată din Barcelona. Este lentă, dar progresează. 

O echipă numeroasă lucrează la recuperarea lui Alex 

Tânărul, care nu vorbește și nu mănâncă singur, se deplasează într-un scaun cu rotile. Abia se poate mișca, dar când este întrebat cum se simte, își ridică ușor brațul stâng și, cu mâna strânsă în pumn, încearcă să facă semn cu mâna. Incapabil să rostească un cuvânt, el dă din cap în semn de aprobare. „Bine" , spune mama lui.

Amândoi au călătorit la Barcelona pentru ca Alex să poată beneficia de tratament la o clinică, unde face patru ore de exerciții. La unul dintre ele, datorită unui umblător, tânărul reușește să meargă. Mama sa îl încurajează și se emoționează în același timp. "Ei fac imposibilul pentru recuperarea lui", spune ea, citează El Correo.

Fizioterapeuții și reumatologii îl tratează pe tânăr pentru a-i stimula corpul. O fac prin mișcări, astfel încât mai multe informații să ajungă la creierul său. „În acest fel hrănim creierul lui Alex", explică Frederic Guez, reumatolog și director general al metodei Essentis.

De asemenea, au obținut o mai bună aliniere a corpului și o rotație a capului. „Am făcut totul pentru ca gâtul să se poată roti", spune Guez, care explică faptul că „am lucrat pentru a pune toate oasele care nu erau la locul lor". Tânărul s-a îmbunătățit și din punct de vedere neurologic. „Privirea lui s-a schimbat foarte mult și, de asemenea, răspunsurile sale sunt mai rapide", spun ei.

Valerio Zucconi, fizioterapeutul băiatului, explică faptul că au încercat să "lucreze la deblocarea, eliberarea și activarea". Zucconi susține că "Alex" va avea o "viață dependentă", dar că se lucrează pentru a-i "îmbunătăți stilul de viață".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net