Fapt divers
Pagina 22
Românii au spart puşculiţele în sezonul estival 2024. Cât a cheltuit un turist român într-un sejur mediu de 4 zile
980 de lei de persoană. Atât a cheltuit un turist român într-un sejur mediu de 4 zile pe litoralul autohton, conform celui mai recent studiu-bilanţ realizat de una dintre cele mai mari agenţii de turism din România.
Ce trebuie să pui peste pământul din grădină, la început de octombrie. Secretele care îți protejează culturile și îți asigură roade bogate la anul
O scurtă privire în calendar ne va arăta că deja ne îndreptăm către luna octombrie, însă cele câteva zile pe care încă le avem la dispoziție din această lună pot fi extrem de importante. În septembrie este cel mai bine să începem să pregătim solul pentru culturile din anul viitor.
El e Pesto, cel mai gras pui de pinguin din lume! A devenit vedetă pe Internet
Pinguinul Pesto s-a născut în ianuarie, la Sea Life Aquarium din Melbourne, Australia. Pe atunci cântărea doar 200 de grame, însă acum este supraponderal. La nouă luni, puiul adorabil are 23 kg, fiind mai mare chiar și decât pinguinii adulți.
Este cel mai mare pui de pinguin pe care l-a avut vreodat
Aici e „fortăreața plutitoare” a miliardarilor! Doar cei mai bogați din lume își permit o casă aici
E clar că trăiesc într-o lume diferită de a noastră! Cei mai bogați oameni de pe planetă au propria lor insulă exclusivistă în SUA, Indian Creek Village. Aceștia beneficiază de sisteme de securitate comparabile cu cele militare, la vilele lor de lux.
Testul rutier care pune mulți șoferi în dificultate. Cine trece primul într-o astfel de intersecție
Atunci când ne aflăm la volan, siguranța noastră, cât și a celor din jurul nostru, depinde de cât de bine cunoaștem regulile de circulație. Iar atunci când ne aflăm într-o intersecție, este foarte important să știm când și unde avem dreptul să mergem.
Prostituata care a „condus” Parisul din pat. Cum a devenit o curtezană respectabilă
Louise Delabigne, cunoscută sub numele de Contesa Valtesse de la Bigne, a locuit într-un palat din inima Parisului, a inspirat cel mai bine vândut roman al lui Emile Zola și a apărut în picturile lui Gervex și Manet. Valorând peste 3 milioane de dolari actuali, în banii de astăzi, la apogeul faimei
Cuvintele împrumutate din greacă, franceză, maghiară și germană, pe care românii le folosesc des. Și tu le pronunți aproape zilnic
Oriunde am privi de-a lungul lumii, vom vedea că orice limbă, din toate timpurile, va împrumuta diferite elemente de la vecinii ei, sau de la popoarele care o influențează politic și cultural. Iar, româna nu este excepție!
Produce colagen și crește imunitatea: puterea celui mai consumat fruct la nivel mondial. Un adevărat miracol
Este unul dintre cele mai consumate fructe tropicale din lume. Are o compoziție nutrițională excelentă care poate ajuta sistemul imunitar al organismului să funcționeze corect.
Cum să faci salata rusească de morcovi. Este super sățioasă, nutritivă și numai bună de consumat în aceasta perioadă
Salata rusească de morcovi este un fel de mâncare sănătos și delicios. Salata este super sățioasă, nutritivă și te va echilibra hormonal. Morcovii sunt bogați în fibre, ceea ce poate ajuta la susținerea și îmbunătățirea sănătății intestinale și indirect la păstrarea echilibrului hormonal.
Ce religie are Neti Sandu. Care este legătura cu meseria de astrolog: „După revoluție…”
Neti Sandu a adus bucurie milioanelor de români prin rubrica sa de horoscop, dar puțini știu cum a ajuns să se dedice astrologiei. Într-un podcast al lui Horia Brenciu, Neti a povestit despre influența bunicului său, un pastor penticostal, care a dorit să aibă un urmaș care să urmeze exemplul său re
Marea dragoste a lui Ciprian Porumbescu. A iubit-o în secret, iar pentru a-i face un cadou și-a amanetat pantalonii
Ciprian Porumbescu, una dintre cele mai mari personalități ale muzicii românești, a trăit o iubire profundă, dar neîmplinită, pentru Berta Gorgon, fiica unui pastor evanghelic. Povestea lor este una plină de pasiune, sacrificiu și tristețe, cu multe dificultăți legate de religie și naționalitate car
Unica țară din lume care are Biblia pe drapel. Mulți români merg în vacanță aici
Puțini oameni știu că Republica Dominicană este singura țară din lume care are Biblia reprezentată pe drapelul național. Acest detaliu fascinant reflectă credința profundă a poporului dominican și povestea din spatele acestei decizii unice este impresionantă.
Orașul din România cu cel mai scurt nume. Are o istorie de peste 800 de ani
Dej este un oraș din România care se distinge nu doar prin numele său scurt, ci și prin bogata sa istorie care se întinde pe mai bine de 800 de ani. Situat în inima Transilvaniei, în Valea Someșului, Dej a fost o zonă de atracție pentru oameni încă din cele mai vechi timpuri
Ce copac trebuie să plantezi în grădină în luna octombrie, pentru a te bucura de bogăție și noroc pe toate planurile. Toți te vor invidia când vor vedea cât de bine îți merge
Locuiești la curte și îți dorești să îți transformi grădina într-un spațiu plin de pomi fructiferi? Ei bine, toamna este momentul perfect pentru a planta anumite tipuri de arbori care nu doar că îți vor oferi fructe delicioase, dar se spune că îți vor aduce și noroc și prosperitate în viață.
Expresia neobișnuită care pune în dificultate românii. Cum a apărut în limba noastră zicala „afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul”
Limba română este plină de diferite zicale amuzante și fascinante, cât și de unele care reușesc să ne provoace o stare completă de confuzie. În această categorie se află și „afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul”.
Poveste ca-n filme! A fost răpit când avea șase ani și s-a reunit cu familia lui după șapte decenii
Poveste demnă de film! Luis Armando Albino (79 de ani) a fost răpit în 1951 dintr-un parc din Oakland, California, pe când avea doar șase ani. El a fost găsit în viață pe coasta de est a Statelor Unite, după o căutare de peste șapte decenii.
Testul la care răspund doar adevărații șoferi. 7 din 10 nu găsesc ordinea corectă de trecere a mașinilor
Este o situație în care șoferii din România se pot găsi destul de des, însă, chiar și așa, multora le este greu să spună, precis, cine are prioritate în această situație.
Trucul ingenios care ne scapă de o mare problemă. Ce trebuie să facem de fiecare dată când tăiem ceapă
Indiferent de cât de iscusiți suntem la gătit, odată și odată va veni și momentul în care vom fi nevoiți să tăiem o ceapă. Și după cum cu siguranță că deja știm, acest moment poate veni la pachet cu lacrimi și cu ochi iritați.
Unde se află superba catedrală care deține una dintre cele mai mari orgi din lume
Una dintre cele mai impresionante catedrale din lume, cel de-al treilea edificiu bisericesc romano-catolic ca mărime de pe Pământ, este Domul din Milano, sau Catedrala Santa Maria Nascente. De asemenea, nu puțini sunt cei care știu că aici se află și una dintre cele mai mari orgi din lume, fiind fol
Ce să bei pe stomacul gol pentru piele și digestie. Supa de oase, printre cele mai indicate
Nu sunt mulți cei care știu că borșul are foarte multe beneficii asupra sănătății atunci când este consumat pe stomacul gol. Totodată, supa de oase este recunoscută pentru rolul ei de a vindeca mucoasa intestinală.
Aici vom putea trăi în adâncul oceanelor! Habitatul Sentinel va fi gata în 2027
Revoluționar! Compania britanică DEEP vrea să transforme omul într-o „ființă subacvatică”. Așa a venit cu ideea unui habitat situat pe fundul oceanului, acolo unde se poate trăi și lucra la fel de eficient ca la suprafață.
Legenda celui mai bântuit conac din Japonia. Ce lucruri îngrozitoare s-au petrecut aici
Japonia, cunoscută și sub numele de Țara Soarelui Răsare, este una dintre cele mai admirate şi respectate ţări din lume. Însă, pe lângă zonele superbe și peisajele care îți taie răsuflarea, se pare că există locuri unde până și japonezilor le este frică să meargă. Este cazul conacului Himuro, cunosc
Provocarea pe care foarte puțini români o rezolvă! Doar geniile găsesc rinocerul ascuns în numai 5 secunde
Inițial, poate părea a fi o provocare foarte simplă, pe care ne vom aștepta să o rezolvăm aproape imediat. Tot ce trebuie să facem este să găsim rinocerul ascuns printre mai mulți elefanți!
Ce mâncau românii săraci, dar și cei bogați, în urmă cu 300 de ani. Ce schimbări s-au produs de-a lungul timpului
Acum 300 de ani, mesele românilor reflectau o diferențiere majoră între săraci și bogați, cu mâncăruri distincte, dar și cu provocările cotidiene care modelau obiceiurile alimentare ale fiecărui strat social.
Otrava de casă ieftină și puternică care te va scăpa de gândacii de bucătărie. Spune „la revedere” dăunătorilor din locuința ta
Gândacii de bucătărie sunt printre cei mai neplăcuți și rezistenți dăunători care pot invada o locuință. Pe lângă aspectul deranjant, aceștia reprezintă un pericol real pentru sănătatea ta și a familiei tale, fiind purtători de bacterii și alergeni.
Cuvântul banal pronunțat și scris eronat de nenumărați români. E des folosit și mulți greșesc fără să știe
Limba română, ca orice limbă vie, se află într-o continuă evoluție, însă, în procesul de utilizare zilnică, mulți dintre vorbitori fac greșeli frecvente, atât în scris, cât și în vorbire. Unul dintre cuvintele pe care românii îl folosesc foarte des și pe care îl scriu și pronunță greșit este verbul
Ce culoare ar trebui să porți în restul lunii septembrie pentru a-ți găsi un loc de muncă, conform numerologiei?
Culorile joacă un rol semnificativ în atragerea anumitor energii și în influențarea vibrațiilor din viața noastră. În numerologie, se crede că fiecare culoare este asociată cu o vibrație specifică, capabilă să ne amplifice intențiile și să atragă oportunități, inclusiv cele profesionale.
De câte ori a invadat Turcia teritoriul României, în ultimii 600 de ani. Principalele invazii
Turcia a invadat de mai multe ori teritoriul României, în ultimii 600 de ani. Iată care sunt principalele invazii și conflicte între Imperiul Otoman și România (în special Țara Românească și Moldova).
Indicatorul rutier care îți aduce o amendă colosală dacă nu îl respecți. Mulți șoferi îl ignoră cu desăvârșire
În România, tot mai mulți șoferi ignoră un indicator rutier important, ceea ce atrage sancțiuni usturătoare. Poliția Rutieră avertizează conducătorii auto că nerespectarea acestui semn de circulație poate duce la amenzi consistente și că este timpul ca șoferii să acorde mai multă atenție regulilor d
Ce trebuie să faci pentru ca să rodească până toamna târziu castraveții. Secretul grădinarilor de nota 10
Castravetele ar trebui să rodească inclusiv în luna septembrie, în unele cazuri, până la începutul lui octombrie. La mulți grădinari, însă la început, planta de castravete face câteva etape de roade, apoi treptat, se usucă și se îmbolnăvește. Grădinarii trebuie să știe că există câteva tratamente.