7 sfaturi pentru a nu-ţi depăşi bugetul de Sărbători

Ultima actualizare:

Urmează acea perioadă din an în care trebuie să băgăm adânc mâna în buzunar. Avem cheltuieli serioase de făcut, de la clasicele cumpărături pentru masa de Paşte, până la cadourile de Iepuraş, ieşirile din localitate în vacanţe sau în vizite la rude. Pentru a nu-ţi zdruncina prea tare bugetul, iată câteva sfaturi de care e bine să ţii cont!

1. Fă liste!

Cu siguranţă ai mai auzit acest sfat înainte, însă nu subestima importanţa listelor. Încearcă să planifici totul înainte de ziua în care mergi la cumpărături. Împarte cumpărăturile pe categorii şi stabileşte o limită de buget pentru fiecare etapă. În magazin, rămâi fidel listei făcute de acasă, nimic mai mult. Astfel, eviţi cumpărăturile spontane şi cheltuieşti mai puţin!

2. Ţine-ţi o sumă fixă în portofel

După ce ai stabilit bugetul, poţi scoate banii de pe card pentru fiecare categorie de cheltuieli. Pune banii în plicuri separate ca să ai un reper vizual pentru tot ce cheltuieşti. Dacă plăteşti cu cardul de fiecare dată, nu mai ţii evidenţa banilor cheltuiţi. Astfel, dacă îţi pui în portofel o sumă clar stabilită pentru cumpărături, va trebui să te limitezi la ea.

3. Renunţă la unele achiziţii!

Nu mai da banii pe lucruri de care nu ai neapărată nevoie sau pe decoraţiuni pe care le ai deja în casă, de anul trecut.

4. Alege cadouri simbolice, cu mesaj, personalizate, drăguţe

Aduc tot atât de multă bucurie ca şi cele extrem de scumpe. Cadourile handmade, de pildă, sunt emoţionante şi foarte apreciate. Copiii, ştim cu toţii, îşi doresc jucării, nu hăinuţe sau încălţări. Dar dacă cel mic are nevoie de papuci de casă, spre exemplu, cumpără-i o pereche şi coase de ei un clopoţel, spunându-i că aşa veţi afla când merge prin casă. El va reacţio-na la partea de joc a cadoului util care va deveni mult mai interesant. Imaginaţia salvează uneori sărăcia sau modestia veniturilor noastre. Alături de familie, stabileşte un buget pentru cadourile de Iepuraş şi nu îl depăşiţi sub nicio formă.

5, Nu uita de plata facturilor!

Înainte de a da iama în magazine, pune-ţi separat banii pentru achitarea tuturor facturilor: întreţinere, lumină, cablu tv, telefon mobil, gaze etc.

6. Puşculiţa

Când ai ocazia să pui un ban de-o parte, nu o rata. Câteodată, în situaţii critice, banala puşculiţă te poate scoate din încurcătură. Dacă o laşi în grija copilului, o va păzi cu maximă seriozitate şi va avea grijă să o aprovizioneze mereu. Va fi mica lui bucurie.

7. Nu v-aţi planificat până acum vacanţa de Paşte?

Probabil preţurile au explodat şi nu mai merită să scoateţi atât de mulţi bani din buzunar doar pentru a merge undeva strict acum, de sărbători. Pensiunile de la munte nu pleacă nicăieri, le găsiţi acolo şi peste o săptămână sau două, dar la preţuri de 2-3 ori mai mici. Acum, gratis, puteţi ieşi la iarbă verde undeva aproape de casă, sau în vizită la prieteni/familie, sau vă puteţi simţi bine ieşind la o plimbare în parc, cu bicicletele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net