7 sfaturi pentru cur─â┼úenia de Pa┼čte. De ce nu trebuie s─â folose╚Öti bure╚Ťi

Fiecare gospodin─â ┼čtie ce e mai bine ├«n casa ei, dar uneori sfaturile speciali┼čtilor ajut─â enorm pentru a reduce timpul petrecut robotind prin cas─â ┼či pentru a avea un rezultat final deosebit. Experta britanic─â ├«n cur─â┼úenie Jessica Bennett, cu o experien┼ú─â de peste 20 de ani a oferit 7 sfafuri pentru The Sun.

image
Iat─â ╚Öapte sfaturi pentru o cur─â╚Ťenie ca la carte

Experta ├«n cur─â┼úenie Jessica Bennett sus┼úine c─â principalele scopuri ├«n timpul cur─â┼úeniei generale care anticipeaz─â s─ârb─âtorile pascale trebuie s─â fie: ├«ndep─ârtarea bacteriilor, prafului ┼či a petelor de pe mobil─â care stric─â aspectul casei. ├Äns─â c├óte gospodine nu au trecut prin co┼čmarul petelor care nu ies ┼či co┼čmarul prafului care se a┼čterne imediat dup─â ce a fost ┼čters? Iat─â 7 sfaturi pentru eficien┼ú─â maxim─â la ┼čmotru. 

1. Nu folosiţi ustensile vechi

├Änainte de a ├«ncepe cur─â┼úenia asigura┼úi-v─â c─â ave┼úi ├«n cas─â c├órpe noi, curate ┼či ustensile de cur─â┼úenie ├«n stare bun─â de func┼úionare (mop curat, perii de frecat ┼či perii de toalet─â curate). Dac─â mopul a r─âmas nesp─âlat dup─â ultima utilizare, ├«nlocui┼úi-l. Face┼úi la fel ┼či ├«n cazul c├órpelor de podele. Rezervorul aspiratorului trebuie s─â fie sp─âlat cu s─âpt─âm├ón─â ├«nainte de a fi utilizat, altminteri ve┼úi sim┼úi un miros nepl─âcut la utilizare. 

2. Primul lucru: dezinfectarea

Bennett face diferen┼úa ├«ntre a cur─â┼úa ┼či a dezinfecta, iar aceast─â diferen┼ú─â face ca suprafe┼úele s─â fie mai curate. Cur─â┼úarea presupune munc─â din partea gospodinei, ├«n timp ce dezinfectarea folose┼čte substan┼úele chimice ├«n ├«ndep─ârtarea germenilor nocivi pentru familie. Dac─â ├«n baie se recomand─â ├«nt├ói dezinfectarea suprafe┼úei ┼či apoi cur─â┼úarea ei, la mobil─â ├«nt├ói se ├«ndep─ârteaz─â praful ┼či apoi se folose┼čte substan┼úa chimic─â activ─â care d─â luciu ┼či dezinfecteaz─â totodat─â.  

3. Nu săriţi etapele!

Cea mai bun─â cur─â┼úare nu ├«nseamn─â s─â dai cu spray, s─â ┼čtergi ┼či apoi s─â pleci. R─âbdarea este secretul care face diferen┼úa. L─âsa┼úi dezinfectatul sau substan┼úa de cur─â┼úat s─â ac┼úioneze 1-3 minute. Bennett sus┼úine c─â anumite suprafe┼úe (mai ales cele din plastic sau sticl─â) au nevoie de c├óteva minute bune 5-7 minute pentru ├«ndep─ârtarea germenilor ┼či a petelor de gr─âsime. Fiecare produs de cur─â┼úenie are scris pe etichet─â intervalul de timp ├«n care ac┼úioneaz─â. Respecta┼úi-l! 

image

4. Cârpe diferite, în camere diferite.

Cea mai mare gre┼čeal─â este utilizarea c├órpei din buc─ât─ârie pe hol sau ├«n sufragerie sau invers. Fiecare camer─â trebuie s─â fie cur─â┼úat─â cu o c├órp─â dedicat─â ei. ├Än felul acesta v─â proteja┼úi familia de bacteriile de pe hol, din baie sau din buc─ât─ârie. Bennett recomand─â gospodinelor s─â foloseasc─â un cod de culori al c├órpelor pentru a le cunoa┼čte destina┼úia ┼či pentru a evita utilizarea lor altundeva dec├ót unde le e locul. Cele mai practice sunt ┼červe┼úelele sau prosoapele de buc─ât─ârie. 

5. Curăţenie de sus în jos.

Gravita┼úia v─â poate juca feste ├«n timpul cur─â┼úeniei de Pa┼čti. De aceea e bine s─â ├«ncepe┼úi s─â cur─â┼úa┼úi suprafe┼úele ├«nalte ┼či abia la final s─â sp─âla┼úi podelele. Este bine s─â v─â ├«mp─âr┼úi┼úi camera ├«n zone: dulap, bibliotec─â, noptier─â etc. Este ideal s─â termina┼úi de sus ├«n jos zona cu mobilier ├«nalt ┼či apoi s─â trece┼úi la urm─âtoarea ÔÇŁzon─âÔÇŁ. ├Än felul acesta evita┼úi s─â da┼úi de dou─â ori cu aspiratorul ┼či de dou─â ori cu mopul. 

6. Nu folosi┼úi bure┼úi! 

Unele gospodine folosesc bure┼úii pentru a aplica pe suprafe┼úe substan┼úele de cur─â┼úat. Bennett sus┼úine c─â bure┼úii nu trebuie folosi┼úi nici pe faian┼úa din buc─ât─ârie ┼či nici la baie ┼či asta din ra┼úiuni legate de igien─â. Bure┼úii sunt plini de bacterii, care au dezvoltat o anumit─â rezisten┼ú─â la dezinfectant. Pentru a evita r─âsp├óndirea acestor germeni prin toat─â casa, se recomand─â folosirea unei c├órpe din microfibre, cu textur─â fin─â care poate fi u┼čor dezinfectat─â dup─â utilizare. 

7. Nu frecaţi excesiv petele!

Bennett sus┼úine c─â peste 50% dintre gospodine freac─â p├ón─â obosesc pentru a scoate petele din mobil─â, de pe canapea, podele sau covoare. Frecatul excesiv distruge textura materialului ┼či rupe fibrele. Experta ├«n cur─â┼úenie recomand─â folosirea unor produse speciale de scoatere a petelor, aplicarea acestor produse pe pat─â ┼či acoperirea petei cu o c├órp─â alb─â timp de 20-30 de minute. ├Än felul acesta v─â scuti┼úi de un efort inutil ┼či de stricarea obiectelor din cas─â. 

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

FotoJet (5) jpg
peter imre2  crop 1656742777 jpeg
piscina borcea pelinel jpg
iolanda anamaria babau jpg
ana crudu familie nunta jpg
rechin taur jpeg
whatsapp down 799948 jpeg
hurghada rechini JPG
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
rechin taur jpeg
rechini marea rosie2 png
image png
peter imre2  crop 1656742777 jpeg
hurghada rechini JPG
iolanda anamaria babau jpg