Capitala înflorește! Mobilizare în forță pentru campanii de curățenie

În sfârșit, temperaturile au crescut, ziua s-a mărit, primăvara își intră în drepturi. Așadar, autoritățile locale din Capitală încep curățenia generală. Se astupă gropi, se toaletează copaci, se spală străzi și se plantează floricele.

parc primavara echinoctiul de primavara 2019 jpeg

Curățenia generală începe sâmbătă, în sectorul 6

„Facem lună Sectorul 6! Sâmbătă, 26 martie, la ora 10.00, dăm startul curățeniei generale de primăvară. Astupăm gropi, trasăm 4.000 de locuri de parcare, spălăm zona piețelor, străzile, trotuarele, mobilierul urban, bolarzii, stâlpișorii de demarcare a benzilor, semafoarele, indicatoarele rutiere, dar și stațiile STB. Va fi pentru prima dată în ultimii ani când, în sectorul 6, vor avea loc asemenea operațiuni de amploare, în toate cele 30 de zone. De asemenea, vom curăța stâlpii de afișe, vom înlocui coșurile vechi de gunoi și se va continua toaletarea copacilor”, a anunțat Primăria Sectorului 6. În plus, se vor planta 200 de arbori, pe lângă cei 2.300 puși deja în pământ, 2.000 de metri liniari de gard viu, vor fi amenajate parcuri, locuri de joacă, de relaxare și piațete.

1.100 DE ANGAJAȚI CU PESTE 100 DE UTILAJE VOR SPĂLA STRĂZI ȘI MOBILIER URBAN

Peste 1.100 de angajați vor participa la curățenia de primăvară din sectorul 6 și se va acționa cu 100 de utilaje și autoutilitare, 20 de cisterne, pompe de presiune, dar și autoperii. Primarul Ciprian Ciucu va da startul acestei campanii sâmbătă dimineața. Alături de voluntari, edilul va igieniza un teren plin de gunoaie, aflat pe Calea Plevnei 139C, care aparține Primăriei Capitalei.

Aici vrea primarul Ciprian Ciucu să amenajeze un parc

„Anul trecut v-am invitat să curățăm împreună zona adiacentă a Lacului Morii și vă mulțumesc că ați venit! Anul acesta vă propun un teren uitat de lume și autorități, chiar pe Calea Plevnei, la nr. 139C. A fost ani de-a rândul în litigiu, și acum este, dar nu îl mai putem lăsa așa! Sper ca PMB să câștige litigiul și să ni-l dea nouă să facem un parc. Echipele ADP sunt pregătite să intervină, dar mă gândesc că ar fi bine să continuăm să ne implicăm fiecare în comunitate și să fim voluntari împreună”, a transmis primarul. Voluntarii vor primi mânuși, saci, greble și tot ceea ce este necesar ca să schimbe fața terenului, care se întinde pe o suprafață de 2,7 hectare. Curățenia generală în sectorul 6 va dura până în luna mai.

Sute de pomi vor fi plantați în sectorul 4

image

Sectorul 4 își schimbă și el imaginea. Primarul Daniel Băluță a anunțat că sute de pomi vor fi plantați zilele acestea în sector. „Am reînceput campania de înverzire a sectorului nostru. Zi de zi ne vin pomișori, iar colegii de la Totul Verde se ocupă să îi planteze. Nouă, comunității, nu ne rămâne decât să avem grijă de ei, pentru a respira un aer mai curat”, a anunțat primarul.  

Plante din sere proprii, în sectorul 2

image
Serele cu plante ale sectorului 2

Și sectorul 2 se va „dichisi” cu plante producție proprie. „De săptămâna viitoare începem să scoatem din sere o sumedenie de plante cu care vom dichisi sectorul. Producție proprie. Viu colorate. La timp pentru a ne pregăti de Paște. Așa cum v-am obișnuit și anul trecut, vom susține asociațiile care doresc să își gospodărească spațiul din jurul blocului. Vă aducem plante. Vă preluăm resturile vegetale. Tot ce trebuie să faceți e să ne dați de știre. Un mail la office@adp2.ro e suficient”, a scris pe Facebook primarul Radu Mihaiu, amintind că anul trecut au fost sute de asociații care au pus umărul la înfrumusețarea sectorului.

În sectorul 3 se plantează, în această perioadă, mesteceni, platani, tei, metasequoia și alte specii de arbori urbani. „Lucrările de înverzire și de fluidizare a traficului continuă în zona Brățării, la intersecția cu Gura Făgetului, unde colegii amenajează un sens giratoriu și mai multe scuaruri în care vor fi plantați arbori”.

image

Aveți un pont sau mai multe informații pe subiect? Scrieți-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram.

cub andreea antonescu png
image jpeg
Lia Bugnar
hororoscop jpg
cub cheating wife png
laura cosoi
colaj gina pistol  irina fodor png
dani otil gaggbriela prisacariu copy jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Risc seismic - sursa foto facebook Nicusor Dan
image png
ion iliescu jpeg
image png
image png
image png