Fapt divers
Pagina 7
Ce înseamnă „pager”, cuvântul căutat de sute de mii de români în DEX. E o enigmă pentru mulți
Limba română are în spate o istorie îndelungată, iar de-a lungul timpului, în vocabularul nostru au apărut nenumărate cuvinte, împrumutate din diferite limbi și menite să denumească diferite fenomene culturale și tehnologice ale vremii.
Ce legume trebuie să le dai găinilor să mănânce în noiembrie, pentru a face multe ouă. Sfaturile de care trebuie să ții cont
În noiembrie, când frigul începe să se instaleze, găinile au nevoie de un regim alimentar adaptat pentru a menține producția de ouă la cote ridicate.
Provocare exclusiv pentru genii. Numai persoanele cu un IQ ridicat reușesc să rezolve problema în doar 9 secunde
La prima vedere poate părea a fi o provocare extrem de simplă, dar odată ce vom privi lucrurile cu mai multă atenție, ne vom da seama că, în realitate, poate că am subestimat dificultatea acestui test. De fapt, numai persoanele cu un IQ ridicat reușesc să rezolve problema în doar 9 secunde!
Planul controversat al lui Ceaușescu, unul dintre ultimele proiecte grandioase ale regimului comunist, readus la viață în 2024. După decenii în care a fost ignorat, planul dictatorului se va transforma în realitate
România caută soluții pentru a-și moderniza infrastructura agricolă. În acest context, planul hulit al lui Nicolae Ceaușescu, Canalul Magistral de Irigații Siret – Bărăgan, revine în centrul atenției.
Cine a fost prințesa română care a ajuns amanta lui Petru cel Mare. Ar fi putut fi țarina Rusiei și a avut parte de o moarte stupidă
Cine a fost prințesa română care putea deveni țarina Rusiei? A fost fiica unui renumit domnitor moldovean și i-a dăruit un fiu lui Petru cel Mare. Cu toate acestea, soarta a împiedicat-o să devină împărăteasă a întregii Rusii și a pierdut lupta împotriva unei rivale mai puternice.
România, o țară cu drumuri dificile încă din secolul al XVIII-lea: „Eşti târât prin bălţi şi râuleţe, tufişuri şi gropi, zguduindu-te de moarte”
Din păcate, țara noastră este cunoscută, chiar și în ziua de astăzi, pentru problemele pe care le are cu infrastructura. Iar dacă privim în urmă, la mărturiile călătorilor ce ajungeau pe aceste meleaguri chair și cu secole în urmă, vom vedea că fenomenul nu este deloc unul nou.
Tipuri de carne pe care măcelarii nu le vor cumpăra niciodată dintr-un supermarket
Dacă ești un consumator de carne și obișnuiești să faci cumpărături din supermarket, poate fi tentant să te aprovizionezi de acolo cu ingrediente pentru cină. Totuși, măcelarii profesioniști avertizează că multe produse de carne din supermarketuri nu ating standardele de calitate ale măcelăriilor sp
Planta medicinală care elimină toxinele, purifică ficatul și combate insuficiența renală
Coada-calului este o plantă medicinală bine cunoscută pentru capacitatea sa de a purifica organismul și de a susține sănătatea ficatului și a rinichilor. Această plantă are proprietăți diuretice și antiinflamatorii.
Ce plante și flori poți să lași iarna afară. Rezistă fără probleme în grădină sau pe balcon în sezonul rece
Există mai multe tipuri de flori care pot fi lăsate iarna afară, fie în grădină, fie pe balcon. Cel mai important lucru este să aveți grijă de ele în noile condiții de mediu.
Culmea modei! Geanta în formă de țelină costă 4.500 $!
Casa de modă italiană Moschino a lansat pe piață o geantă de aproape 4.500 de dolari, în formă de țelină, relatează tabloidul britanic Daily Mail. Accesoriul are un aspect extrem de realist, ceea ce a făcut ca geanta, numită Sedano, să ajungă virală pe rețelele sociale.
O mamă este dansatoare la bară, la 54 de ani: „La început mi-a fost rușine”
Sara Joel (54 de ani), din Long Island, SUA, a lucrat ca dansatoare acrobatică profesionistă la Cirque du Soleil, dar în urmă cu 10 ani s-a hotărât să se apuce de dans la bară. La acea vreme, ea avea 44 de ani și era însărcinată în opt luni cu al patrulea copil.
Tradiţiile erotice bizare ale românilor din trecut. Ce reprezenta ritualul „boului înstruțat”
De-a lungul secolelor, tradițiile românești au cultivat o varietate de obiceiuri și ritualuri stranii legate de viața intimă și relațiile de cuplu, unele dintre ele reflectând credințe și norme sociale profund înrădăcinate.
Florile care rezistă afară, peste iarnă. Nu e nevoie să le bagi în casă, la căldură
Ne aflăm deja în sezonul rece, iar în lunile următoare temperaturile vor continua să scadă. Pentru iubitorii de flori este importantă îngrijirea acestora în perioadele reci, frigul fiind o adevărată provocare.
Ce înălțime avea, de fapt, poetul Nichita Stănescu. Cum se autodescria: „Nu am un chip desenabil. Aș zice că sunt, când tac, mai degrabă urât
Pe 31 martie s-au împlinit 91 de ani de la nașterea lui Nichita Stănescu, poetul care ne-a lăsat „Necuvintele“ și a redefinit limba română.
Orașul din România care a fost capitala unui imperiu. Toți locuitorii au fugit, iar gloria i s-a spulberat de tot
Isaccea, un oraș-port situat în județul Tulcea, la aproximativ 35 km nord-vest de municipiul Tulcea, are o istorie bogată și influentă.
Când și de ce trebuie puși trandafirii sub sticlă. Secretul adevăraților grădinari
Trandafirii se numără printre cele mai frumoase și mai spectaculoase flori pe care le putem avea în grădină, însă au nevoie de multă atenție pentru a rămâne sănătoși și frumoși, mai ales în perioada rece a anului.
Putem spăla prosoapele împreună cu hainele? Cum procedează gospodinele adevărate
Pentru a salva timp și pentru a reduce costul facturilor, mulți dintre noi spălăm prosoapele împreună cu hainele, indiferent de culoarea acestora, sau de marterialul din care sunt făcute. Însă, acest obicei ne poate provoca unele probleme pe care poate că nu le anticipam.
Știți care a fost, de fapt, prima capitală a României? Foarte puțini cunosc aceste detalii
Astăzi, fiecăruia dintre noi ni s-ar părea extrem de bizar și controversat să ne imaginăm un scenariu în care România are altă capitală decât Bucureștiul.
Un animal considerat dispărut de mai bine de 300 de ani a fost observat din nou. Oamenii de știință, muți de uimire
O descoperire remarcabilă a avut loc recent în sudul Franței, unde o specie rară de pasăre, crezută dispărută din Europa timp de 300 de ani, a fost observată din nou. Este vorba despre ibisul pleșuv
Visul de marmură al lui Ceaușescu. Unde se află gara ridicată de pușcăriași, în anii 80, unde s-au filmat și câteva scene dintr-un film celebru
Cândva, pe timpuri, acestă gară tapetată cu marmură de cea mai bună calitate, din Călărași, reprezenta o adevărată mândrie pentru orașul din inima Bărăganului. A fost dorința lui Nicolae Ceaușescu și a fost ridicată de pușcăriași. De asemenea, în 1973, în gara veche, s-au filmat şi câteva scene din
Vârsta de la care pisica este considerată bătrână. Semnele îmbătrânirii
Nenumărați români au acasă animale de companie, iar alegerile cele mai populare din țara noastră sunt câinii și pisicile. Iar în cazul felinelor, este foarte important să știm când începe să fie felina noastră considerată a fi bătrână și ce provocări poate întâmpina la vârste înaintate.
De ce tratament au nevoie copacii, la finalul lunii noiembrie. Te va scăpa de o mare problemă anul viitor
Pe măsură ce se apropie iarna, grădinarii se pregătesc pentru un nou sezon de îngrijire a pomilor fructiferi. Finalul lunii noiembrie este un moment ideal pentru a aplica tratamente care vor proteja arborii de dăunători și boli în anul următor.
Ce diferențe sunt între nunțile românești și cele din Germania: „La noi și la înmormântare e mai frumos”
O româncă a făcut senzație în mediul online după ce a făcut o postare pe TikTok în care împărtășește urmăritorilor ei modul în care arată o nuntă în Germania. Iar mulți români au fost surprinși de diferențele culturale dintre nunțile din țara noastră și cele din Germania.
O legumă banală poate distruge 14 tipuri de celule canceroase. Puțini români știu cât de sănătoasă este
Dieta are un rol crucial pentru sănătatea noastră! Produsele care ne ajung în farfurie ne vor influența nu doar greutatea, ci întreaga stare a organismului nostru. Iar o legumă banală, pe care o cunoaștem cu toții, poate distruge nu mai puțin de 14 tipuri de celule canceroase!
Provocarea pe care puțini români o pot rezolva, în 5 secunde! Unde se află tigrul ascuns în imagine
Cu toții putem fi de acord cu faptul că tigrii sunt animale impunătoare, care își vor face imediat simțită prezența, oriunde s-ar afla. Cu toate acestea, în provocarea de mai jos, tigrul ascuns în imagine este aproape imposibil de găsit!
Cum poți să devii victima unui jaf. Metoda prin care ți se fură bani din cont, crezând că faci o faptă bună: „Am primit ieri dimineață suma de 200 de euro pe card”
Ți s-a întâmplat vreodată să te trezești că primești bani în cont de la altă persoană pe care nu o cunoști? Ei bine, dacă încă nu, este totul bine, căci ai putea deveni victima unei escrocherii. Un român a povestitpe rețelele de socializare cum i s-a întâmplat acest lucru, ca mai apoi individul să î
Noua Ordine Mondială. Cele 13 familii care conduc din umbră lumea
Există numeroase teorii conform cărora o elită globală, formată din cei mai bogați și influenți oameni de pe planetă, ar controla destinele omenirii din culise.
Greșeala pe care o comit mulți români. Care este pluralul corect al cuvântului „blană”
Limba română reușește mereu să ne surprindă, iar chiar dacă suntem vorbitori nativi, tot vom descoperi cuvinte noi, chiar bizare, pe care nu le cunoșteam până acum.
Cum a vândut Ceauşescu ca la piaţă un sfert de milion de cetăţeni români. Afacerea „Geheimsache Kanal”
În perioada comunistă, România, sub conducerea lui Nicolae Ceaușescu, a încheiat un acord secret cu Republica Federală Germania (RFG). În baza acestui acord, Ceaușescu a vândut
Cum să menții căldura în casă pe durata sezonului rece. Trucuri ieftine dezvăluite de un instalator
Deja ne mai despart doar câteva zile de începutul lunii noiembrie, iar nopțile și diminețile de-a lungul României sunt deja din ce în ce mai reci.