A alergat 3.800 km și a ajuns în Cartea Recordurilor!

Un tată australian a pornit într-o călătorie epică prin țara natală pentru a doborî un record mondial care a rezistat de mai bine de 20 de ani. Chris Turnbull (40 de ani) a stabilit cea mai rapidă călătorie făcută pe jos prin Australia. 

Chris Turnbull
Chris Turnbull a alergat aproximativ 100 km pe zi (Foto: Guinness World Records)

Chris Turnbull a alergat 3.864 km în 39 de zile

Chris, de profesie inginer, și-a planificat călătoria timp de trei luni. A alergat pe distanțe lungi de-a lungul vieții sale, dar acest antrenament nu s-a comparat cu provocarea la care s-a înhămat. El a pornit de pe plaja Cottesloe din Perth la 5 dimineața, ora locală, pe 8 august 2023, și a trecut linia de sosire la Manly Beach, Sydney, la 3:01 după-amiază, pe 16 septembrie. El a șters complet recordul anterior de 67 de zile, 2 ore și 57 de minute, care exista din 2002. Chris alergat în jur de 100 km în fiecare zi pentru a acoperi întreaga distanță de 3.864 km. El a alergat de la Perth la Sydney în 39 de zile, 8 ore și 1 minut.

„Am atins apa oceanului la ambele capete ale cursei”, a declarat el, pentru Cartea Recordurilor Guinness. Chris a decis să accepte provocarea pentru că „și-a dorit o mare aventură”, aceasta fiind și o modalitate grozavă de a vedea frumusețile țării natale.

A fost asistat de 4 oameni

Cu ajutorul unei echipe care l-a asistat pe parcursul călătoriei sale, Chris, care avea 39 de ani la momentul alergării, a văzut numeroase locuri uimitoare și a întâlnit o mulțime de oameni prietenoși. „O mare parte a cursei a fost prin părți extrem de îndepărtate ale Australiei și, prin urmare, echipa mea, proviziile și planurile de urgență au fost critice.”, a mai spus el. Chris a avut cu el patru persoane, în două vehicule. Și le este recunoscător tuturor inclusiv mamei sale Pauline Markwell și prietenului Jack Bullen, care au fost alături de el la fiecare pas.

Pe parcurs, Chris a spus că oamenii l-au oprit adesea pentru a-l întreba ce face. De asemenea, i s-a oferit cazare gratuită prin casele oamenilor și prin parcuri de rulote, de-a lungul călătoriei.

Aceasta nu este prima mega provocare pe care Chris și-a asumat-o. Anterior, a alergat de la Sydney la Melbourne, a finalizat o serie de ultramaratoane și a făcut caiac din Tasmania până în Victoria, prin Insula Regelui.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
vedete modeste colaj jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Notre Dame Pixabay jpg
LmpwZyZ3PTgwMCZoYXNoPTViYzlmNDI1ZmYwZTJiNWNkM2NmMjNmZDU1ZjI5Yjc0 thumb jpg
https   www cancan ro wp content uploads 2024 10 2 6 1200x686 webp
copii  jpg
8490624a 4815 4335 8169 e69dd7be918c jpeg
BeFunky collage (41) jpg
Mihaela Bilic jpg
ludovic orban jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net