Ți-e teamă să alergi când se face frig afară? Uite cum te ajută mișcarea în aer liber la temperaturi mai reci

Ultima actualizare:

    Foto: shutterstock
Foto: shutterstock

Zilele caiculare s-au dus, iar toamna își face prezența din ce în ce mai mult. Iar diminețile reci sunt perfecte pentru ați continua rutina cu alergatul. Chiar dacă nu îți place să ieși la alergat când este frig afară, află că există câteva beneficii care îți vor schimba părerea.

Temperaturile scăzute sunt ideale pentru sesiunile de alergat, pentru că organismul nu mai este stresat din cauza căldurii și îți este mult mai ușor să alergi.

Rămâi activ

În lunile reci, mersul la sală poate fi o adevărată provocare, iar să alergi acasă pe bandă poate fi plictisitor. În schimb, alergatul în aer liber este la îndemâna oricui și te ajuta să rămâi activ. Alergatul te ajută să arzi un număr semnificativ de calorii și chiar să-ți menții silueta.

Nu mai ești trist

În anotimpurile răcoroase ți se schimbă complet și dispoziția. Când te cuprinde tristețea sau esți morocănos, ieși la alergat! Mișcarea în aer liber ajută la eliminarea hormonilor care combat depresia și cresc dispoziția. Studiile au arătat că persoanele care se antrenau în aer liber aveau mai multă energie și erau mai puțin predispuse la depresie.

Îți întărești metabolismul

Organismul este programat să păstreze depozitele de grăsime pe timpul rece, iar astfel metabolismul nostru este mai lent și scade și nivelul de antrenament. Alergatul în aer liber servește ca un mic truc pentru corp și ajută la menținerea unei greutăți optime.

Arzi mai multe calorii

Dacă te interesează arderea caloriilor, află că zilele răcoroase ajută la schimbarea grăsimii și arderii caloriilor. Există mai multe tipuri de grăsime: albă (cea pe care nu ne-o dorim deloc), maro (un țesut metabolic care arde calorii), iar în urma unui articol științific aflăm că antrenamentele în aer liber și expunerea corpului la temperaturi scăzute transformă grăsimea albă în grăsime maro. În felul acesta se schimbă și compoziția corpului, conform csid.ro

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/sanatate-prin-miscare-ce-boli-dezvolta-copiii-care-nu-ies-la-joaca-si-nu-fac-sport

https://www.click.ro/utile/sanatate/de-ce-este-necesar-sa-faci-miscare-si-sezonul-rece

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
448542067 7833042643424770 2443193394384490631 n jpg
image
image
image
image
image
image
solstitiul de vara ce inseamna solstitiu jpeg
pensie jpg
bani multi pensie jpg
Luna capsunilor jpeg
575302124023416139984130915188503265381205646 ploi canicula foot pexels com realitatea net jpg
butoaie vin pivnita jpg
image png
Lamborghini Veneno  Roadster  (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net