Ineditul record al unui francez: a alergat trei ore și 25 de minute cu spatele

Ultima actualizare:

Un alergător amator francez a reușit un lucru ieșit din comun, în acest weekend. Pe numele său Guillaume de Lustrac, acesta a doborât, duminică, recordul mondial la maraton alergat cu spatele, performanţă reuşită în Saint-Paul-lès-Romans, Drôme. Concret, bărbatul a găsit determinarea necesară pentru a alerga cu spatele cei 42,195 kilometri, în trei ore şi 25 de minute, relatează presa din Franţa.

Guillaume de Lustrac a doborât un record inedit (FOTO: Twitter)
Guillaume de Lustrac a doborât un record inedit (FOTO: Twitter)

După ce a trecut linia de sosire, francezul în vârstă de 29 de ani s-a declarat încântat de reuşita sa. „Sunt foarte fericit că am împărtăşit această experienţă cu familia mea, cu logodnica mea şi cu apropiaţii, care m-au susţinut, încă de la început. Logodnica m-a ajutat mult la antrenamente, îi mulţumesc. Nu a fost distractiv în fiecare zi, mai ales când au fost căzături”, a spus alergătorul. Acesta a fost însoțit permanent de cineva, pe parcursul cursei, filmând întreg maratonul, acum francezul așteptând validarea recordului său de către Guinness World Records. Recordul ieșit din tipare îi aparținea, anterior, germanului Markus Jurgens, care reușea să alerge trei ore și 38 de minute cu spatele, în anul 2017.

Beneficiile ineditului sport

Deși alergarea cu spatele nu este un sport popular, se crede că aceasta ar avea o serie de beneficii pentru sănătate, ajutând oamenii să se refacă după accidentări și să-și recapete echilibru, presupunând arderea unui număr dublu de calorii. De asemenea, există indicii că ar fi o opțiune bună pentru aceia care au probleme cu genunchii, dat fiind că impactul asupra acestora este mult mai redus. Pe de altă parte, anumiți experți avertizează că acest tip de alergare poate obosi musculatura și sfătuiesc persoanele care vor să-l practice să-l introducă treptat în rutina lor de antrenamente, important fiind ca el să se petreacă pe o pistă și cu mai mulți participanți, dat fiind că alergatul cu spate nu permite observarea permanentă a traseului. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net