A renunțat la IT pentru a livra mâncare: „Mi-a adus avantaje și oportunități unice”
Angajații din domeniul livrărilor de mâncare tip fast-food pot obține un venit generos, iar unii dintre ei spun că ajung să câștige câteva mii de lei pe lună, chiar și cu jumătate de normă. Cu toate acestea, munca în livrări nu este la fel de simplă precum pare.

Potrivit unui fost programator, el a ajuns să câștige mai mult din livrarea mâncărurilor de tip fast-food decât în IT. Cu toate că povestea sa a stârnit dezbateri pe rețeaua Reddit, nu este singurul caz în care angajații care fac livrări se laudă că obțin un venit mai mare decât se așteptau.
„După 14 ani de carieră în IT, am fost concediat. Am căutat peste un an de lucru și nu am găsit nimic, deși am fost la peste 40 de interviuri. Tranzițiile din carieră sunt adesea surprinzătoare și pline de lecții valoroase. Trecerea de la programator la livrator poate părea neobișnuită, dar mi-a adus avantaje și oportunități unice”, scrie tânărul, pe rețeaua socială.
„Am ajuns la peste 15.000 de lei”
Livrarea de mâncare este o slujbă cu program flexibil și nu este la fel de stresantă ca cea de programator. În plus, el scrie că jobul l-a ajutat să dea jos 20 de kilograme și l-a făcut să se simtă cu 10 ani mai tânăr. Ce l-a surprins cel mai mult, însă, a fost venitul.
„Oricât pare de aberant, de la 9.500 de lei pe contract individual de muncă, am ajuns la peste 15.000 de lei, având încă doi băieți nepalezi care mă ajută. Interesant este că am cunoscut foarte mulți oameni care lucrau în IT și acum fac livrări, ori Uber și Bolt. Un livrator asiatic, cu zece ore pe zi lucrate, ajunge la 8.000 de lei cu tot cu ciubuc. Lucrează patru zile pe săptămână pentru acești bani”, spune fostul programator.
Un livrator de mâncare din Brașov spune, la rândul său, că a obținut circa 6.000 de lei pe lună, deși lucrează ca part-time (program redus).
Citește mai multe pe Adevărul.ro