Motivul pentru care mâncarea din avion este condimentată atât de intens. Trucul pe care îl folosesc toate companiile aeriene
Poate că mulți dintre noi am observat în trecut faptul că mâncarea din avion are un gust mai intens decât cea pe care o pregătim noi, sau pe care o comandăm la restaurant. Ei bine, acest lucru nu este numai impresia noastră, această mâncare chiar este condimentată mult mai bine decât în mod obișnuit. Iar această metodă este folosită de toate companiile aeriene!

Atunci când am călătorit undeva cu avionul, poate că am observat și noi faptul că mâncarea are un gust ușor diferit. Condimentele, de la simpla sare și până la șofran, se resimt mult mai intens în preparate. Iar acest lucru nu este doar o coincidență, sau o impresie personală. Aceste alimente chair sunt condimentate mai intens, dintr-un motiv surprinzător!
În primul rând, trebuie să înțelegem că gustul și mirosul nostru are de suferit la altitudini mari, mai ales în interiorul unei cabine presurizate. De fapt, sensibilitatea papilelor gustative poate fi chiar și cu 30% mai mică, în timpul zborului. Dar, în timp ce gustul dulce, sau sărat, se estompează, aromele picante sau acide devin mai puternice!
Motivul pentru care mâncarea din avion are un gust intens
Companiile aeriene cunosc acest fenomen, motiv pentru care au fost nevoite să adapteze meniurile la această realitate. Practic, pentru mesele din avion sunt folosite mai multe ierburi aromatice și condimente mai intense. Iar pentru a compensa pierderea gustului, se folosește mai multă sare în mâncare decât în mod normal.
Unele companii aeriene, cum ar fi Lufthansa, chiar colaborează cu bucătari și specialiști în știința gustului, pentru a se asigura că oferă o mâncare cât mai gustoasă la bord.
Se folosește mai multă sare decât în mod normal
Mai multe companii aeriene au început să ofere meniuri tot mai creative, în ultimii ani. Practic, cei care zboară cu avionul poate că au observat deja că meniurile de la bord au introdus alimente inspiate din bucătăria mediteraneană, sud-americană, sau cu diverse influențe asiatice.
Iar motivul pentru care aceste alimente au un gust atât de intens este faptul că ele trebuie să compenseze pierderea parțială a gustului la altitudini mari.