Aceste 10 plante vă curăță plămânii, previn bronșita, astmul și răceala

Ultima actualizare:

Știați că unele remedii la domiciliu ar putea înlocui tratamentele convenționale? Într-adevăr, multe medicamente vândute în farmacii au la bază substanțe vegetale sau preparate pe bază de plante. Acestea sunt bogate în proprietăți terapeutice și pot vindeca diverse afecțiuni. În acest articol, descoperă cele mai formidabile plante pentru a ameliora bronșita, astmul și răceala comună.

Cimbru poate curăța plămânii. Foto: Click.
Cimbru poate curăța plămânii. Foto: Click.

Înainte de apariția industriei farmaceutice, strămoșii noștri foloseau în mod obișnuit plantele pentru a trata anumite afecțiuni. Tusea, nasul înfundat sau care curge, durerile de cap sau dificultățile de respirație pot fi tratate cu remedii naturiste.

În general benigne, bolile care afectează căile respiratorii și căile nazale, bronhiile și plămânii pot fi greu de suportat zilnic. Iată o listă neexhaustivă a plantelor capabile să amelioreze rapid bolile respiratorii precum bronșita, astmul și răcelile.

1. Rădăcină de lemn dulce

Potrivit unui studiu, rădăcina de lemn dulce are proprietăți antivirale și antibacteriene dovedite care ajută la ameliorarea anumitor infecții. Datorită acidului glicirizic, un compus activ care se găsește în lemn dulce, această plantă poate relaxa membrana gâtului și ușura respirația. În plus, întărește sistemul imunitar, ajutând organismul să se apere eficient împotriva virușilor patogeni care îl amenință. 

2. Potbalul

Folosirea acestei plante pentru ameliorarea bolilor respiratorii datează din antichitate. Cunoscută și sub denumirea de Pas de măgar, această plantă conține compuși activi care pot combate eficient durerile de gât și tusea.

3. Cimbru

Multe cercetări au evidențiat rolul cimbrului în eliminarea bacteriilor și virușilor care pot ataca organismul și pot curăța plămânii.

4. Oregano

Oregano este plin de vitamine, întărește apărarea imunitară și ajută organismul să se înarmeze împotriva infecțiilor virale și bacteriene. Bogat în taninuri și fenoli, are proprietăți antiinflamatorii și antiinfecțioase dovedite, scriu cei de la santeplusmag.com.

5. Menta

Menta conține mentol, o substanță care poate calma căile respiratorii și relaxa mușchii. Poate atenua simptomele legate de bronșită sau răceala comună și ușurează respirația. Într-adevăr, oamenii de știință dezvăluie că mentolul ajută la deschiderea tuburilor bronșice și la ameliorarea disconfortului respirator legat de afecțiunile pulmonare.

6. Tutun indian

Tutunul indian este un remediu puțin cunoscut, dar totuși eficient pentru calmarea infecțiilor respiratorii. Conținând lobelină, poate reduce cantitatea de mucus prezentă în nas și poate ușura dificultățile de respirație.

7. Eucalipt

Eucaliptul are reputația de a fi de neegalat pentru tratarea inflamației tractului respirator. Într-adevăr, utilizarea acestei plante face posibilă tratarea naturală a răcelilor, bronșitei sau chiar a astmului. În realitate, eficacitatea sa se datorează compoziției bogate în antioxidanți și proprietăților sale antimicrobiene, indică un studiu științific.

8. Salvia

Folosită în mod obișnuit în medicina chineză, Salvia este o plantă plină de beneficii. Potrivit unui studiu, această plantă poate ameliora bolile pulmonare și rinita sezonieră, ajutând organismul să lupte împotriva microbilor patogeni.

9. Cuișoare

Cuișoarele conțin eugenol, un ingredient activ care ajută la combaterea inflamației din organism. Conform cercetărilor științifice, utilizarea acestui remediu a fost eficient în calmarea simptomelor legate de astm. În plus, amestecul de lămâie și cuisșoare poate ameliora diverse afecțiuni precum durerea de dinți, reumatismul dar și infecțiile tractului urinar.

10. Rădăcină de Nalbă Mare

Nalba Mare este o plantă care poate ameliora iritația și inflamația. Rădăcinile sale au efecte antitusive și pot fi utile în cazul afecțiunilor căilor respiratorii. Într-adevăr, un studiu a demonstrat că această plantă poate ameliora iritația bronșică, precum și tusea uscată.

Aceste plante pot fi folosite sub formă de ulei esențial organic pentru a atenua anumite simptome neplăcute. Într-adevăr, uleiurile esențiale au multe beneficii și pot ameliora afecțiunile respiratorii. Cereți însă sfatul unui specialist pentru a afla cum să administrați fiecare produs și urmați cu atenție dozele recomandate. În plus, rețineți că utilizarea lor nu este absolut un substitut pentru tratamentul prescris de medicul dumneavoastră.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
cimitir animale jpg
pensie jpeg
cuie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net