Adevărata față a lui Traian, cuceritorul Daciei. Vinul și băieții, printre marile sale plăceri

Traian a fost, fără doar și poate, unul dintre cei mai buni împărați ai Romei. În timpul său, imperiul a trecut printr-o perioadă plină de succese, iar istoria consemnează că printre marile plăceri ale împăratului erau vinul și băieții.

Vinul și băieții, printre marile plăceri ale lui Traian
Vinul și băieții, printre marile plăceri ale lui Traian

Cu siguranță că nimeni nu ar putea nega faptul că Traian a fost, fără doar și poate, printre cei mai de succes împărați ai Romei. Iar faima sa încă se menține în țara noastră, dintr-un motiv pe care, deja, îl știm cu toții! Desigur, este vorba despre faptul că în timpul domniei sale, Dacia a fost cucerită de către romani. Imperiul Roman ajunge la înălțimi uluitoare în timpul lui Traian, în ce privește forța militară și economică, iar potrivit informațiilor oferite de către adevarul.ro, istoria consemnează că printre marile plăceri ale împăratului se aflau vinul și băieții.

Traian era fiul unui general roman, născându-se în anul 53 d. Hr., în provincia Hispania (Spania de astăzi), în orașul Italica (orașul actual Sevilla). El crește în tabere militare, fiind un ofițer renumit în armata romană, dintr-o familie cu o lungă tradiție militară. Iar în privința domniei sale, Traian a condus o mulțime de campanii militare, atât împotriva dacilor, cât și a persanilor. „Pentru aceste fapte, se bucura mai mult să fie iubit decât onorat. Apropierea sa de popor era marcată de afabilitate, iar relaţia sa cu Senatul, de multă demnitate. În acest fel, era iubit de toată lumea şi urât de nimeni”, scria Dio Cassius despre Traian.

Traian iubea vinul și băieții

Pe plan personal, Traian nu se temea de a fi în preajma propriului său popor, chiar și fără gărzi. „De multe ori lua şi câte trei oameni în carul său sau intra în casele cetăţenilor, uneori şi fără gărzi, şi se bucura împreună cu aceştia”, mai spune Dio Cassius.

Iar în privința plăcerilor împăratului, istoria consemnează că îi plăceau luptele de gladiatori, cât și vinul și băieții. În ciuda faptului că era căsătorit cu Pompeia Plotina, considerată a fi o femeie extrem de frumoasă, se știe că Traian prefera băieții, chiar având un harem de tineri sclavi numiți „delicati”. Iar vinul era o altă plăcere a împăratului, autorul roman Dio Cassius precizând că „aşa cum era, totuşi bea cât vin dorea, dar totuşi rămânea treaz.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net