Ai aloe vera în casă? Uite unde trebuie să ții ghiveciul cu planta, pentru a-i merge bine

Ultima actualizare:

Aloe vera este o plantă care reușește să îmbine perfect frumusețea estetică cu beneficiile practice, iar din acest motiv, foarte mulți români își doresc să o țină în case. Cu toate acestea, este important să știm cum să avem grijă de această plantă, dacă vrem ca aceasta să nu se strice rapid.

Aloe vera are o mulțime de proprietăți benefice / foto: Shutterstock
Aloe vera are o mulțime de proprietăți benefice / foto: Shutterstock

Aloe vera poate rezista fără probleme într-un ghiveci, iar partea cea mai bună atunci când vine vorba despre această plantă este faptul că vom putea folosi frunzele acesteia pentru diverse remedii casnice.

După cum probabil că deja știm, aloe vera este o plantă ce are o mulțime de proprietăți benefice pentru sănătatea și frumusețea noastră, așa că poate că ne va fi destul de util să avem un ghiveci cu aloe vera la îndemână. Dar, înainte de a aduce această plantă superbă în casă, este foarte important să știm precis ce fel de nevoi are ea, pentru a rămâne frumoasă și sănătoasă.

Ce trebuie să știm despre aloe vera

În primul rând, este nevoie să știm faptul că aloe vera va avea nevoie de o cantitate mare de lumină naturală, așa că trebuie să fim foarte atenți unde în casă o vom așeza.

De asemenea, de-a lungul verii există riscul ca razele puternice ale Soarelui să ardă frunzele de aloe vera, așa că ar trebui să mutăm planta într-un loc cu umbră parțială în orele cele mai fierbinți din zi.

Unde trebuie ținută aloe vera

Un alt detaliu foarte important atunci când vine vorba despre aloe vera este faptul că ea nu trebuie amplasată în locuri unde sunt temperaturi extreme, ori curenți de aer. O temperatură ideală pentru aloe vera este între 15 și 30 de grade.

Chiar dacă planta provine din zone aride, așa că nu are nevoie de foarte multă apă, tot este important să nu o lăsăm să se usuce complet. În plus, pe timp de vară poate fi nevoie să o udăm ceva mai des decât de obicei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
fratele Principele Radu, medicul Dan Gabriel Duda, la inmormantarea mamei   Casa Majestatii sale (10) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
avion jpg
Kamala Harris a acceptat nominalizarea democrată pentru a candida la președinție FOTO PROFIMEDIA
Nicolae Ceauşescu, la Conferinţa Naţională a PCR din decembrie 1977 (© „Fototeca online a comunismului românesc”, cota: 2/1977)
Taylor Swift Foto Shutterstock
1654420960 cascada pisoaia 16 jpg
shutterstock 1750660511 jpg
insula finlanda profimedia jpg
criminal victime constanta 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net