Alimentul de bază care se va ieftini în magazine. De când vor putea românii să vadă noile prețuri

În contextul unor scumpiri de care parcă nu mai putem scăpa, vin și unele vești bune, din partea autorităților. Iar una dintre acestea este extrem de importantă pentru români, deoarece este vorba despre ieftinirea în magazine a unui aliment de bază, crucial pentru un corp sănătos. Află alături de Click! cât și începând de când se va iefteni laptele.

Laptele va fi ieftinit cu 20% / FOTO: Pixabay
Laptele va fi ieftinit cu 20% / FOTO: Pixabay

Cum în ultimul timp situația economică din țara noastră pare în cădere libere, iar totul se scumpește de la o zi la alta, putem începe să privim cu pesimism orice nouă veste venită de la autorități. Însă, de data aceasta, avem parte și de o schimbare spre bine, de care mulți români au atât de multă nevoie. Este vorba, potrivit informațiilor oferite de către adevarul.ro, despre o ieftinire a laptelui. Alimentul, atât de important pentru o dezvoltare sănătoasă, urmează să fie ieftinit cu 20%, începând chiar de mâine (1 mai).

Această veste importantă vine în urma unui acord la care au ajuns retailerii din România cu procesatorii, iar prețul scăzut ar trebui să fie menținut la acest nou prag pentru următoareșe 6 luni. Conform sursei citate, Bogdan Chirițoiu, care deține funcția de președinte al Consiliului Concurenței, spune că este posibil ca românii să observe o întârziere de câteva zile, până când fiecare magazin din țară ajustează prețurile, însă, din această lună, prețul laptelui urmează să scadă semnificativ.

Ieftinirea va fi în efect pentru următoarele 6 luni

Conform negocierilor dintre Premierul României, Nicolae Ciucă, a reprezentanților fermierilor din țară, cât și a altor instituții implicate în acest proiect, ieftinirea cu 20% a laptelui va fi în efect pentru următoarele 6 luni, începând cu data de 1 mai. Aceasta se va aplica doar laptelui proaspăt produs în țara noastră, al cărui preț s-a ridicat deja la valoarea de 7 lei pe litru.

Autoritățile preconizează ca scăderea prețului să încurajeze consumul de lapte, având în vedere că acesta va reveni la valori mai normale de preț. De asemenea, Consiliul Concurenței declară că se așteaptă și o scădere a inflației, în perioada următoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net