Pepenii au devenit un lux în România. Cât a ajuns să coste un kilogram, pe tarabele din piață

Pepenii, fie că sunt aduși din import sau provin din producție autohtonă, au ajuns să se vândă, atât la tarabele din piață, cât și în supermarket-uri, la un preț exorbitant. Cât costă un kilogram din acest fruct?

seminte pepene rosu 1 jpeg

80-90 de lei un kilogram de pepene

Este adevărat că încă nu este sezonul pepenilor, însă prețul acestui fruct - chiar și pentru această perioadă - este mult prea ridicat și face ca acesta să devină un lux pentru cei mai mulți dintre români. 

În Piața Obor din Capitală tarabele sunt deja pline cu pepeni, chiar dacă mai este mult până la vară, perioada când este de fapt sezonul acestor fructe. Un pepene, de opt sau nouă kilograme, costă în jur de 80-90 de lei. Un răsfăț culinar pe care, cu siguranță, și-l vor satisface, cel puțin în această perioadă, foarte puțini dintre români, scriu cei de la Spynews.

„Este munca pe o săptămână și ceva"

„Este incredibil cât poate să coste în această perioadă un kilogram de pepene. Păi ajungi să dai 900 de lei pe un fruct de 10 kilograme? Cine-și permite acest lucru? Este munca pe o săptămână și ceva a multora dintre români, unii poate că muncesc pentru această sumă chiar și jumătate de lună. Dar dacă pepenii sunt expuși cu acest preț, este clar că există și cumpărători", spune Ioana, o femeie venită în piață pentru cumpărături.

Cu cât găsești kilogramul de varză și de roșii în piețe

Nu doar pepenii au un preț ridicat. Și varza nouă o găsești la tarabele din piață cu 7 lei pe kilogram. Nici căpșunile autohtone nu se pot găsi la un preț mai rezonabil, acestea se vând în această perioadă cu 35 de lei, fiind mult mai scumpe ca cele aduse din afara țării. 

Roșiile, 65 de lei pe kilogram 

Însă, un șoc mare a fost produs și de prețul roșiilor. Înainte de Paște, roșiile românești se vindeau cu 65 de lei pe kilogram, prețul acestora fiind cu mult mai mare decât a celor aduse de peste hotare. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furtuna ploaie soare canicula FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
Războinicii daci, „mai războinici decât oricare dintre oamenii care au trăit cândva” jpeg
neurochirurgul vlad ciurea jpeg
shaorma de casa jpeg
shutterstock 1893899740 jpg
Carlo Acutis jpg
SYLVESTER MOTAN jpg
padure jpg
storm 4651306 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net