Alimentul nebănuit cu efecte uimitoare pentru organism. Puțini români știu cât de benefic este

Fie că vorbim despre fructe, legume, ori diferite tipuri de carne, probabil că mulți dintre noi știu deja că există unele alimente care sunt absolut obligatorii în dieta noastră, dacă vrem să ne protejăm organismul. Însă printre aceste alimente benefice se numără și unele despre care doar puțini români știu cât de bune sunt, de fapt! Un asemenea exemplu sunt nucile, despre care nu mulți dintre noi știu că sunt o adevărată comoară pentru corp!

Nucile au efecte benefice în dieta noastră
Nucile au efecte benefice în dieta noastră

Deja fiecare român știe cât de importantă este dieta pentru sănătatea noastră. Însă când vine vorba despre alimentele „obligatorii” pentru un organism sănătos, poate că mulți dintre noi putem cădea în capcana de a crede că singurele astfel de alimente sunt cele „tradiționale”. Fie că vorbim despre mere, banane, ori carnea de pește, sunt câteva astfel de produse despre care toată lumea știe cât de bune sunt pentru noi. Însă, potrivit informațiilor oferite de către The Sun, există un asemenea aliment cu efecte benefice pentru sănătate, dar despre care doar puțini români știu: nucile!

Deși acestea sunt o prezență comună în magazinele noastră, câți dintre noi putem spune că știam deja că acestea ne pot ajuta chiar și inima? Se pare că datorită conținutului ridicat de omega-3, acestea pot scădea nivelul de colesterol din organism, protejându-ne de problemele cardiace. Un studiu publicat în Statele Unite ale Americii a demonstrat că doar câteva nuci consumate pe zi pot scădea nivelul de colesterol din corp.

Nucile ne pot proteja împotriva problemelor neurologice

Un alt avantaj neașteptat al nucilor este și capacitatea acestora de a ne proteja împotriva problemelor neurologice, datorită proprietăților lor anti-inflamatoare. Cercetătorii au reușit să afle că acest banal aliment ne poate îmbunătăți memoria, precum și celelalte procese cognitive. Acest lucru a fost observat și în cazul vârstnicilor, care au semnalat o îmbunătățire a memoriei, datorită consumului regulat de nuci.

Așa că data viitoare când vă pregățiți lista de cumpărături, nu ezitați să adăugați și nucile în coșul dumneavoastră!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net