Amenzi usturătoare pentru turiștii din Veneția. Unele lucruri interzise sunt cu adevărat ciudate

Ultima actualizare:

Nu ai cum să ajungi în Italia și să nu îți dorești să vizitezi Veneția. Una dintre zilele petrecute aici încep cu primele raze de soare care pătrund prin fereastra larg deschisă catre unul dintre multele canale ale acestui oraș. Pe sub aceasta curge, odată cu apa frumos colorată, o gondolă din care se aude cum cineva cântă dis-de-dimineata a voie bună: “O sole mio!”.Iar din depărtări se simte miros de cafea proaspăt măcinată îmbinat cu cel de croissante abia scoase din cuptor, ce te invită să cutreieri străzile. Da, cu siguranță o vizită aici o să te impresioneze. Dar, ai mare grijă! Dacă nu respecți regulile acestui oraș riști amenzi usturătoare, indiferent că este vorba despre regulile de circulație, construirea de castele de nisip pe plaje sau urcarea pe monumentele istorice.

Plimbările cu bicicleta prin Veneția sunt interzise. Foto: Shutterstock.
Plimbările cu bicicleta prin Veneția sunt interzise. Foto: Shutterstock.

Ce trebuie să respecți ca să nu primești amendă

De exemplu, dacă doriți să vă răcoriți în aceste zile caniculare, în Veneția este interzis să vă scăldați în canalele în care apa a devenit verde în 2023. Scăldatul, înotul sau scufundările nu sunt permise. Cei care nu respectă această regulă sunt amendați cu 350 de euro. 

Pe de altă parte, nici plimbările în costume de baie pe străduțele din acest oraș nu sunt permise. În cazul în care o faci, vei avea de achitat o amendă de 250 de euro.

Pe de altă parte, în acest oraș nu aveți voie să mâncați în timp ce vă plimbați pe jos. Pentru nerespectarea acestei decizii, riscați să scoateți din buzunar între 100 și 200 de euro pentru a plăti amenda.

În ceea ce privește gunoiul, dacă-l veți arunca în locuri care nu sunt speciale pentru acest lucru, veți avea de achitat o amendă usturătoare: 350 de euro.

O ciudățenie, nici plimbatul cu bicicleta nu este permis. Amenda pentru cei care nu țin cont de reglementare este 100 de euro.

Ar mai trebui să știi, că aici nu ai voie nici să hrănești porumbeii sau pescărușii. Cei care o fac riscă o amendă de 500 de euro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Turmă de zimbri Romania. FOTO The Guardian
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net