Animalul care a dispărut din România. Oamenii erau îngroziți și cuprinși de spaimă când îl vedeau

Cândva, pe teritoriul țării noastre a existat un animal extrem de bizar, ce arăta mai mult precum o ființă din filmele sci-fi! Din păcate, oamenii l-au vânat în exces, iar astăzi, nu mai putem admira acest animal decât în alte țări!

Animalul bizar a trăit în România / foto: Shutterstock
Animalul bizar a trăit în România / foto: Shutterstock

Există multe animale extrem de spectaculoase care, din păcate (sau, poate din fericire) nu mai există în zilele noastre! De la specii extrem de spectaculoase, relativ mai recente, precum mamuții, sau tigrul cu dinți sabie, până la faimoșii dinozauri, care au dispărut de pe fața Pământului cu 65 de milioane de ani în urmă. Însă, un animal anume, care a existat și pe teritoriul țării noastre, uimește specialiștii!

Mai precis, ar fi vorba despre antilopa saiga, care, cândva, a cutreierat pământurile României. Această specie era una extrem de rară! Se pare că specialiștii au găsit fosile ale acestui animal vechi chiar și de 100.000 de ani, iar, în timp, s-a determinat că antilopa saiga ar fi trăit de-a lungul întregii emisfere nordice!

Însă, acest animal a captat atenția oamenilor din toate timpurile datorită unui fapt cu totul neașteptat: aspectul bizar pe care îl avea!

Antilopa saiga a uimit oamenii de știință

Potrivit experților, acest animal spectaculos ajungea la o greutate maximă de aproximativ 69 de kilograme, iar un lucru anume o făcea extrem de ușor de recunoscut de către toți cei care o zăreau: forma bizară a nasului! Mai precis, se pare că antilopa saiga avea, practic, 2 nări foarte apropiate, ce îi atârnau!

Iar un alt detaliu foarte interesant este faptul că această antilopă își putea schimba culoarea! Mai precis, se pare că ea era foarte bine adaptată la schimbările de temperatură, iar blana ei se schimba în funcție de sezon. În timp ce vara ea avea o culoare gălbuie – roșiatică, odată ce venea frigul, blana ei lua o culoare gri – maronie.

Ea ar fi trăit în număr mare în Câmpia Bărăganului, iar documente din secolul XVI ar demonstra că antilopa se găsea și prin zona Bucureștiului. Din păcate, prin secolul XVIII, antilopa saiga a dispărut din țara noastră, din cauza vânătorii excesive.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Un avion militar ucrainean a intrat în spațiul aerian al României  A fost interceptat și escortat pentru aterizare imediată la Baza 95 Aeriană Bacău jpeg
image
image
image
image
image
image
Sebastian Burduja fb jpg
PASAPORT SUA foto shutterstock jpg
constantin necula foto inquam
the emperor napoleon in his study at the tui jpg
Lacul Amara, zămislit dintr un vechi curs al Ialomiţei jpeg
image png
gradinile fermecate ale dragonilor colaj facebook jpg
parasutism MapN jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net