Animalul cunoscut de toată lumea ce își schimbă culoarea de-a lungul timpului! Trăiește în România și mulți oameni l-au întâlnit
Este un animal pe care fiecare dintre noi l-a întâlnit de-a lungul timpului în țara noastră. Însă, în realitate, el nu este deloc chiar atât de banal precum pare la prima vedere! De fapt, această mică insectă are o abilitate impresionantă: își schimbă culoarea de-a lungul timpului!

Este aproape imposibil să nu fi întâlnit această vietate până acum, iar spre deosebire de alte insecte, aceasta este foarte populară în rândul oamenilor. Nu numai că se spune că vom avea noroc dacă vom da peste această vietate, dar ea poate și să ne protejeze grădina de dăunători!
Mai precis, este vorba despre banalele gărgărițe! Aceste mici insecte roșii cu pete negre sunt foarte îndrăgite în țara noastră, nu numai datorită superstiției că ar aduce noroc, ci și din cauza unui motiv foarte practic! Mai precis, ele pot ține dăunătorii departe de curțile noastre!
Se spune că gărgărițele aduc noroc
Iar un detaliu pe care nu foarte multă lume îl știe în legătură cu aceste insecte este faptul că ele își schimbă culoarea, pe măsură ce înaintează în vârstă. Mai precis, gărgărițele tinere vor avea o culoare mult mai deschisă, care devine din ce în ce mai întunecată pe măsură ce trece timpul. Mai mult decât atât, chiar și petele lor se schimbă! Pe măsură ce îmbătrânesc, petele gărgărițelor se estompează, până când dispar complet. Așa că, dacă cumva vedem vreo insectă care arată și se comportă precum o gărgăriță, dar nu are deloc pete, poate fi vorba despre un specimen în vârstă.
Gărgărițele țin dăunătorii la distanță
Aceste viețuitoare fac parte dintr-o specie care mai include alte 6.000 de specii, întinse de-a lungul întregii lumi. De fapt, singurul loc în care nu vom găsi niciun fel de gărgăriță este Antarctica. Iar în toate culturile de pe glob, aceste vietăți sunt asociate cu norocul!
Motivul pentru care această superstiție a apărut este faptul că gărgărițele se hrănesc cu afide. Specialiștii au concluzionat că o singură gărgăriță poate consuma chiar și 5.000 de afide, de-a lungul vieții sale. Astfel, aceste insecte sunt foarte utile pentru grădina noastră.