Animalul dispărut de 12.000 de ani, readus la viață de oamenii de știință. Așa ceva nu s-a mai văzut!

Un pas major în domeniul biotehnologiei a fost făcut recent, când oamenii de știință au reușit să readucă la viață lupul străvechi, o specie care a dispărut în urmă cu cel puțin 12.500 de ani. Acesta devine primul animal din lume care reînvie după ce a fost considerat dispărut, conform unui anunț făcut de compania de biotehnologie Colossal Biosciences din Dallas, informează CNN.

Primul animal din lume care reînvie după ce a fost considerat dispărut. Foto: arhiva.
Primul animal din lume care reînvie după ce a fost considerat dispărut. Foto: arhiva.

Utilizând tehnici avansate de clonare și editare genetică, cercetătorii de la Colossal Biosciences au reușit să creeze trei pui de lup străvechi, prin modificarea genetică a ADN-ului unui lup gri, cea mai apropiată specie în viață de lupul preistoric. Aceștia au folosit ADN-ul străvechi prelevat dintr-un dinte de 13.000 de ani și dintr-un craniu vechi de 72.000 de ani, pentru a recrea această specie hibridă. Rezultatul este un lup care seamănă din punct de vedere al aspectului cu strămoșul său dispărut, Aenocyon dirus, scriu cei de la PRO TV.

Lupul străvechi, un prădător de top

Lupul străvechi, cunoscut sub denumirea științifică Aenocyon dirus, a fost un prădător de top care cutreiera odinioară America de Nord. Această specie a fost o sursă de inspirație pentru simbolul animalului din serialul „Game of Thrones”, în care lupii au jucat un rol important în reprezentarea casei Stark. Spre deosebire de lupii cenușii actuali, lupii străvechi erau semnificativ mai mari, având capul mai lat, blana groasă și deschisă și maxilarul mai puternic. Aceste trăsături le ofereau o adaptabilitate deosebită pentru supraviețuirea în condițiile dure ale vremii preistorice.

Ben Lamm, cofondatorul și CEO-ul Colossal Biosciences, a comentat acest succes major, subliniind că „această piatră de hotar este primul exemplu dintr-o serie de realizări ce demonstrează că tehnologia noastră de de-extincție funcționează”. El a adăugat că echipa sa va continua să lucreze la proiecte similare, printre care se numără și reîntoarcerea la viață a mamutului, păsării dodo și tigrului tasmanian.

Unde trăiesc acum

Lupii străvechi trăiesc acum într-o locație secretă, unde sunt păziți într-un spațiu închis cu un gard de 3 metri înălțime, de tip „grădină zoologică”, și sunt monitorizați constant prin camere de securitate, drone și personal specializat. Colossal a precizat că facilitățile în care trăiesc animalele sunt certificate de American Humane Society și înregistrate la Departamentul Agriculturii din Statele Unite ale Americii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Colaj candidati alegeri prezidentiale FOTO Mediafax
camera video  jpg
Pascani jpg
accident feroviar CT
network 3664108 1280 jpg
image png
image png
INSTANT ILUSTRATIE VOT PARLAMENTARE 20 INQUAM Photos Octav Ganea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net