Arsenie Boca i-a prezis moartea lui Nicolae Ceaușescu! Cum i-a spus părintele că va sfârși

Unul dintre puținii români de care dictatorul Nicolae Ceaușescu se temea era Arsenie Boca, motivul fiind probabil că i-ar fi prezis moartea. Totodată, pe lângă că a prevestit decesul soților Ceaușescu, părintele ar fi prevestit și Revoluția din anul 1989, dar și propriul sfârșit. Cunoscut sub numele de Boka Zian-Vălea, părintele s-a stins din viață pe data de 28 noiembrie 1989, o lună mai târziu, pe data de 25 decembrie, liderul comunist și soția sa, Elena, au fost executați.

Arsenie Boca i-a prezis moartea lui Nicolae Ceaușescu / Foto: Colaj Click!
Arsenie Boca i-a prezis moartea lui Nicolae Ceaușescu / Foto: Colaj Click!

Părintele Arsenie Boca și dictatorul Nicolae Ceaușescu au fost două dintre cele mai importante personalități ale României în perioada comunistă. Datorită faptului că duhovnicul, nu doar că era iubit de mii de români, dar se bucura de o poziţie privilegiată în societate, se spună că liderul comunist se cam temea de acesta. Mai mult decât atât, potrivit mărturiilor apropiaţilor fostului călugăr, acesta nu a fost pe placul soţilor Ceauşescu pentru că le-ar fi prezis moartea, „într-o zi de sărbătoare”.

„Prin anii ’80, Părintele Arsenie a fost dus şi la Ceauşescu, care l-a întrebat: <<Hai, popo, am auzit că tu prezici soarta unui om. De mine ce ştii, când am să mor?’>> Şi Arsenie i-a spus: <<Într-o zi de mare sărbătoare veţi fi omorâţi amândoi>>. Ceauşeştii nu au crezut şi i-au spus maiorului care-l adusese pe preot să-l ia din fața lor şi să nu-l mai vadă niciodată”, a povestit Zoe Dăian, nepoata lui Arsenie Boca, în cartea „Alte mărturisiri despre Părintele Arsenie Boca”.

A prezis și începutul Revoluției din 1989, dar și propria moarte

Totodată, se spune că părintele Arsenie Boca ar fi prevestit și Revoluția din anul 1989, dar și propriul sfârșit. „Înainte de a se sfârşi zilele, la părinte a fost o verişoară şi el i-a spus: «Vezi că eu mor şi nu va trece mult timp şi în România va fi vărsare de sânge»”, se mai arată în cartea „Alte mărturii despre Părintele Arsenie Boca”.

Arsenie Boca s-a stins din viață pe data de 28 noiembrie 1989. La doar trei săptămâni după a început Revoluţia, iar pe data de 25 decembrie, Nicolae Ceaușescu și soția sa, Elena, au fost împușcați la Târgoviște.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net