Ce se întâmplă cu clădirea fostei unităţi militare de la Gara Târgovişte. Aici au fost condamnați la moarte soții Ceaușescu / FOTO

Clădirea fostei unităţi militare de la Gara Târgovişte, locul unde Nicolae și Elena Ceaușescu au fost condamnați la moarte, urmează să fie reabilitată în viitorul apropiat.

Clădirea unde soții Ceaușescu au fost condamnați la moarte, reabilitată / Foto: Corneliu Ștefan
Clădirea unde soții Ceaușescu au fost condamnați la moarte, reabilitată / Foto: Corneliu Ștefan

Acum, clădirea unde soții Ceușescu au fost anunțați că vor fi executați este în administrarea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, iar în acel loc este amenajat Muzeul Comunismului. În trecut, în clădire, a funcţionat şi o Şcoală de cavalerie, scrie Agerpres.

„Astăzi (miercuri, n.r.), am semnat contractul de execuţie a lucrărilor pentru proiectul "Conservarea, restaurarea, valorificarea clădirii Fosta Şcoală de Cavalerie în vederea consolidării identităţii culturale a judeţului Dâmboviţa.

Având în vedere trecutul său remarcabil, lucrările vor păstra unicitatea şi semnificaţia istorică a clădirii unde a funcţionat, printre altele, Unitatea Militară de la Gara Târgovişte şi unde a avut loc procesul soţilor Ceauşescu", precizează, într-o postare pe Facebook, preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

În ce constă reabilitarea clădirii unde soții Ceaușescu au aflat că vor fi executați

Potrivit spuselor lui Corneliu Ştefan, în cadrul acestei reabilitări se vor executa lucrări de finisare la nivelul pereţilor, planşeelor şi tavanelor, se vor hidroizola pardoseala şi pereţii subsolului şi se vor termoizola pereţii exteriori dinspre curte, la interior; se vor conserva modelele istorice din pardoseala de mozaic aflată în holul central; la nivelul şarpantei, se va înlocui toată structura veche cu una nouă cu învelitoare din ţiglă ceramică de tip solzi; se vor reface finisajele interioare şi exterioare; se vor reface instalaţiile electrice şi termice.

La etaj ar urma să fie amenajat un spațiu de expoziţie, în corpul central, iar în extremităţi se vor amenaja birouri administrative, muzeale şi birouri aferente activităţii de cercetare.

„Pentru a asigura accesul tuturor persoanelor, se va monta un lift panoramic ce va avea acces de la nivelul curţii până la fiecare nivel destinat publicului. În zona de sud a imobilului se vor amenaja o parcare publică cu intrare din Bulevardul Regele Ferdinand şi o alveolă pentru parcarea a două autobuze. Totodată, în incinta curţii se va amplasa o fântână arteziană şi vom reamenaja spaţiile verzi din curtea fostei Şcoli de Cavalerie.

La finalizarea lucrărilor, fosta Şcoală de Cavalerie va putea găzdui evenimente culturale naţionale şi internaţionale, dar şi cafenele artistice şi literare locale", mai anunţă preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Valoarea totală a proiectului este de 22 de milioane de lei. Din această sumă, aproximativ 8 milioane de lei sunt fonduri norvegiene nerambursabile, diferenţa urmând să fie asigurată de Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

image
image
image
image
image
image
Dinu Săraru Fopto Mediafax Toni Salabasev jpeg
pacific insula istock jpg
sofer pexels jpg
Dinu Sararu lansare carte Adela Marculescu jpg
bataie publica1 jpg
oameni mormant navalnii jpg
primele femei agent de circulatie din romania colaj facebook jpg
2 croissant jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net