Femeia de care s-a îndrăgostit nebunește Nicu Ceușescu. Regretul cu care a plecat în mormânt

Ultima actualizare:

Nicu Ceauşescu, mezinul familiei Ceauşescu, faimos pentru aventurile sale amoroase, a avut o viaţă tumultoasă, sfârşită la vârsta de doar 45 de ani, din cauza unor grave probleme de sănătate. Prin viața sa au trecut multe femei, însă care a fost marea lui dragoste?

Femeia de care s-a îndrăgostit nebunește „Prințișorul“ / Foto: Arhiva Click!
Femeia de care s-a îndrăgostit nebunește „Prințișorul“ / Foto: Arhiva Click!

Pe data de 16 septembrie 1996, la 45 de ani, Nicu, fiul preferat al Elenei Ceaușescu, a fost internat de urgenţă la Spitalul Clinic Universitar din Bucureşti cu diagnosticul de hemoragie digestivă superioară, varice esofagiene şi ciroză hepatică cronică. Două zile mai târziu, a părăsit România pentru o intervenţie chirurgicală la Viena, iar pe 26 noiembrie, Nicu Ceauşescu se stinge din viață în străinătate și este înmormântat trei zile mai târziu la Cimitirul Ghencea-Civil, cu tricolorul pe sicriu.

Nicu Ceușescu a fost condamnat, după ce a fost acuzat inițial pentru genocid, omor deosebit de grav şi subminare a economiei naţionale, la doar cinci ani pentru nerespectarea regimului muniţiilor şi armelor de foc. După Revoluția din 1989, a dat o scurtă declaraţie procurorilor cu privire la modul în care a beneficiat de posibile bunuri ale statului și a povestit și despre căsătoria aranjată cu Poliana Cristescu:

Marea iubire a lui Nicu Ceaușescu

„La data de 10 decembrie 1983 m‑am căsătorit cu Cristescu Poliana şi am locuit împreună până în aprilie 1985, în locuinţa din strada Cosmonauţilor 2-4. Când m-am mutat în locuinţă, aceasta era mobilată în întregime: sufrageria, dormitor, birou, bucătărie, hol. În perioada decembrie 1983 - octombrie 1987, am locuit efectiv în această locuinţă, până în aprilie 1985 a locuit aici şi Cristescu Poliana. Cheltuielile legate de locuinţă, chirie, întreţinere, gaz, electricitate le suporta Elena Ceauşescu. Eu nu am plătit efectiv nimic din aceste cheltuieli", potrivit Adevărul.ro.

Și totuși, marea iubire a lui Nicu Ceaușescu a fost sora lui Serghei Mizil, Donca, cu care a avut o relaţie pătimaşă de peste 10 ani, care însă s-a sfârşit la intervenţia Elenei Ceauşescu, cea care nu a vrut-o ca noră. Donca Mizil s-a stins din viață, în urma unei grele suferințe, în 2021, și a plecat în mormânt cu un mare regret în suflet.

„A plecat din lumea aceasta cu un mare regret, acela că nu a putut să-i facă un copil celui pe care l-a iubit timp de 10 ani. A regretat că nu a putut să aibă un copil la 8 luni, cu prima ei iubire, Nicu. Că a trebuit să renunțe la el. Asta a fost marea ei durere. Apoi, ne-a avut pe noi, verișorii. Și ne-a iubit foarte mult. Și-a iubit fiicele, pe soțul ei, care este un om extraordinar”, a povestit Oana Mizil, nepoata acesteia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net