Aveți grijă dacă aveți de gând să plecați în vacanță în destinații exotice. Gesturi banale vă pot aduce amenzi usturătoare

Ultima actualizare:

În goana după experiențe unice și destinații exotice, mulți turiști români cad adesea în capcane legate de obiceiuri care par banale în România, dar care pot duce la amenzi usturătoare în alte colțuri ale lumii. O discuție recentă într-un grup de călătorii de pe Internet a evidențiat câteva dintre aceste aspecte, cu un român care se pregătea să viziteze Singapore și căuta sfaturi despre regulile privind țigările, scriu cei de la Adevărul.

Bagaj pentru vacanță. Foto: arhiva.
Bagaj pentru vacanță. Foto: arhiva.

Ce îți poate aduce o amendă considerabilă

Conform postării lui, există o taxă pentru țigări în Singapore, iar turiștii care aduc mai multe pachete pot risca amenzi considerabile. Cu toate acestea, membrii grupului s-au contrazis vehement în ceea ce privește verificările și sancțiunile efective. Unii susțineau că nu există taxe sau verificări, în timp ce alții împărtășeau povești despre confiscarea sau distrugerea țigărilor în lipsa plății taxelor.

O doamnă care a trecut prin Singapore susținea că nu a întâmpinat probleme cu țigările, afirmând că fie nu există astfel de taxe, fie nu se fac verificări amănunțite. În schimb, un alt membru a adăugat că vameșii i-au distrus țigările, dar ar fi avut opțiunea să le păstreze dacă plătea pentru 8 pachete o taxă imensă - de 160 de euro. Aceasta a generat o dezbatere intensă între membrii grupului cu privire la riscurile și penalitățile asociate.

Capcane pentru turiștii neinformați

Discuția a evoluat și spre alte aspecte ale călătoriilor în Singapore, cum ar fi interdicțiile privind guma de mestecat și utilizarea roamingului.

  „Nu ai voie sa intri cu țigări în Singapore, deloc. Și nici nu-ți recomand să riști pentru că în Singapore țigările lor au steagul ștanțat pe toată lungimea țigării. Și amenzile sunt infernale, dar ideea e că dacă le cumperi de la ei din aeroport țigările sunt mai ieftine ca la noi. Și nu ai voie cu gumă de mestecat de nici un fel. Și ca ultimă chestie vezi că Singapore nu are acord de roaming și să folosești wifi-ul cuiva (chiar dacă nu e parolat) e caz penal. Eu am aflat faza când am ajuns acolo. Nema telefon, nema net”, a povestit un român.  

Un alt subiect abordat a fost fumatul în Singapore, cu avertismente despre locurile strict delimitate unde este permis, iar încălcarea acestor reguli poate atrage amenzi substanțiale. Membrii grupului au împărtășit sfaturi și informații despre cum să evite astfel de probleme și să se bucure de călătoria lor în mod responsabil.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
green bank cel mai linistit oras din lume jpg
mario ilie roman uk jpg
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net