Cum să ai o baie ca în filme, dar cu bani puțini? Trucuri știute doar de cei mai buni designer de interior
Deseori, locul cel mai intim din casă este tratat ca o Cenușăreasă, când vine vorba de design. Funcționalitatea acestui spațiu nu intră în discuție, dar oare nu merită să fie amenajat respectând toate tips&triks-urile la care apelăm când decorăm sufrageria, de exemplu?
Iată câteva idei de care putem ține cont când reamenajăm casa, aplicate toaletelor
În primul rând, faceți un plan de decorare. Țineți cont de destinație și de cum puteți crea un spațiu atractiv. De exemplu, dacă este un spațiu utilizat mai degrabă de adulți, atunci puteți insera mai multe decorațiuni, și puteți avea chiuvete și spații de depozitare separate. Dar dacă e o baie pentru întreaga familie, atunci e de preferat să adăgăm și elemente de siguranță pentru copii.
Tot de siguranță vorbim și când ne asigurăm că toate instalațiile din baie respectă standardele. În primul rând ținem cont de umiditatea din acest spațiu. Asta implică faptul că instalația electrică este făcută cu materiale rezistente. Faptul că totul va fi ascuns în pereți, în prima etapă a unei amenajări ne asigurăm că toate instalațiile sunt de calitate, cu materiale adecvate și îmbinații perfecte. Nimic mai dramatic decât să realizezi că ai o scurgere pe la vreo țeavă, imediat după ce ai terminat de pus faianța.
Primul pas din prima etapă: ce obiecte, sanitare sau de depozitare, vom avea baie și unde vor fi poziționate? E important, pentru că asta determină traseele țevilor și a instalației electrice.
Suntem limitați de spațiu, dar asta nu înseamnă că nu îl putem maximiza prin alegerea unor obiecte sanitare adecvate ca dimensiune și design. La urma urmei ce nu trebuie să lipsească este o chiuvetă, un cadă de baie/duș și vasul de wc.
Odată stabilită poziția lor, putem jongla cu multele opțiuni pe care le avem. Chiuvete ovale, pătrate, duble, cu picior, sub formă de scoică, din lemn, din lut, cu mozaic... aveți de unde alege.
Dacă avem de a face cu un spațiu mic, e de preferat să avem doar un duș deși mulți visează la un jacuzzi. Din fericire și pentru cada de baie/duș avem multe opțiuni. Inclusiv aceea de a turna o structură personalizată pe care să o îmbrăcăm în mozaic sau pietricele de marmură.
In ceea ce privește wc-ul propriu-zis, discuția implică de la înălțime, la tipul de rezervor, formă și detalii de design. Pentru mai multe tips&triks despre cum să vă amenajați spectaculos baia, citiți articolul pe larg din Casa Magazin
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro
Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!