Bătălia chelioșilor, o competiție unică în Japonia! Imagini inedite

Pandemia de Covid-19 a oprit adunările și evenimentele sociale din Japonia. Dar, după trei ani de restricții, orașul japonez Tsuruta din prefectura Aomori a organizat turneul unic anual „Războiul național cu ventuze”- un joc popular, în care bărbații chelioși își atașează ventuze pe cap și trag în direcții opuse.

Bătălie între chelioși, o competiție unică în Japonia (foto: Facebook)
Bătălie între chelioși, o competiție unică în Japonia (foto: Facebook)

Cum funcționează acest joc

Gândită de Asociația Tsuruta Hagemasu ca o modalitate de a pune chelia într-o lumină pozitivă, competiția este un joc distractiv în care doi bărbați care stau unul în fața celuilalt își atașează pe cap ventuze, conectate printr-un fir, încep să tragă în direcții opuse. Persoana a cărei ventuză se desprinde prima pierde.

Având ca motto – „Lumina cheliei este lumina păcii, luminând puternic lumea întunecată” - Asociația Tsuruta Hagemasu încearcă să ridice moralul persoanelor cu chelie, o problemă cu care oamenii se confruntă de mii de ani. Pentru unii, chelia poate provoca pierderea încrederii de sine, depresie sau anxietate, dar Hagemasu vrea ca membrii săi să știe că această „problemă a lor” poate „lumina” lumea.

Persoana a cărei ventuză se desprinde prima pierde (foto: Facebook)
Persoana a cărei ventuză se desprinde prima pierde (foto: Facebook)

Încă de la înființarea asociației, în 1989, la Tsuruta au avut loc anual competițiile cu ventuze. La un moment dat, jocul a devenit atât de popular încât evenimentul a fost redenumit în „Turneul Național de Ventuze” și început să participe persoane din toată Japonia. Din păcate, pandemia a împiedicat organizarea competiției timp de trei ani, dar pe 22 februarie, sportul pentru chelioși a revenit.

Dar nu doar bărbații pot participa la joc, femeiile pot lua și ele parte, atașându-și ventuza pe frunte. Dar, este clar că atracția principală sunt chelioșii. Cu cât suprafața capului este mai netedă și mai plată, cu atât mai mult participantul are șanse mai mari de câștig. Dar se pare că există și alte trucuri pe care participanții le folosesc uneori, cum ar fi lustruirea capului sau modificarea ușoară a forței cu care trag pentru a forța greșeala adversarului. Un bărbat pe nume Ota a câștigat pentru a treia oară consecutiv turneul, făcându-l unul dintre cei mai de succes participanți din istoria acestui concurs, potrivit OddityCentral.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!        

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Madeleine a Suediei, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1 agenda si vaza cu flori jpg jpeg
deserturi mic dejun Xanadu resort   Belek JPEG
Inundații catastrofale Spania FOTO profimedia 0928179718 jpg
arborele de guma jpg
statuia lui decebal jpg
Ceausescu facebook jpg
raceala jpg
insula pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net