Băutura care îți distruge ficatul. Românii consumă zeci de litri în fiecare an

Poate că mulți dintre noi ne gândim la această băutură alcoolică ca la una atât de slabă încât, practic, este lipsită de riscuri. Însă, realitatea stă cu totul altfel. Este vorba despre bere, care nu numai că poate să ne dea organismul complet peste cap, dar este, de fapt, una dintre cele mai periculoase băuturi pentru ficatul nostru.

Berea este mult mai periculoasă decât am crede
Berea este mult mai periculoasă decât am crede

În comparație cu o băutură tare, cum ar fi whiskey, sau pălincă, mulți dintre noi putem crede că berea nu are cum să fie la fel de dăunătoare pentru organism. Însă, această presupunere este, de fapt, complet falsă. Berea este foarte nocivă pentru ficat, fiind una din cauzele principale ale steatozei hepatice, adică boala ficatului gras.

Iar în țara noastră, consumul de bere este, din păcate, foarte ridicat. Mai precis, potrivit adevarul.ro, în anul 2021, un român a băut, în medie, aproximativ 88 de litri de bere, de-a lungul anului. Acea valoare reprezenta o creștere față de anul precedent, deși această băutură este atât de nocivă pentru ficat.

Berea ne poate produce probleme grave cu ficatul

În primul rând, berea are un număr mare de calorii, așa că înainte să ne dea ficatul peste cap, ne va face să adăugăm și numeroase kilograme în plus. Iar cum berea este consumată, de obicei, alături de alimente grele, ficatului îi este și mai greu să proceseze grăsimile și alcoolul care sunt introduse în organism.

Boala ficatului gras afectează undeva în jur de 90% dintre persoanele care beau zilnic. Însă, partea bună este că problema este una reversibilă, atât timp cât nu mai consumăm alcool.

Organismul nostru va fi dat peste cap de consumul zilnic de alcool

Dacă renunțăm la bere, sau, în general, la băuturile alcoolice, cât și la țigări, ficatul nostru ar trebui să își revină. În aproximativ jumătate de an, el va reveni la parametrii normali de funcționare, dacă avem grijă la dieta pe care o ținem.

Însă, în cazul în care continuăm să bem, mai ales în cantități mari, este foarte probabil ca, în timp, să ne confruntăm cu ciroză, sau cu fibroză hepatică. Din acest motiv, este important să renunțăm la alcool, sau, măcar, să bem cât mai puțin.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pescar jpeg
George Simion jpg
Alimentele pe care un specialist in siguranta alimentara nu le ar pune niciodata in cos la supermarket, foto Shutterstock jpg
6 act 5 vreme rea jpeg
Ce este Hantavirusul, infectia care a ucis o pe sotia lui Gene Hackman, foto Shutterstock, Pinterest jpg
Alimente pe baza de plante, foto Shutterstock jpg
index (2) webp
index (1) webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net