Ce consumau, de fapt, Nicolae și Elena Ceaușescu la micul dejun? Aveau pe masă alimentele pe care românii le găseau cu greu în anii ’80
Indiferent de cât de mulți ani au trecut de la căderea regimului comunist din țara noastră, interesul românilor pentru această perioadă complexă a istoriei noastre rămâne unul ridicat. Mulți oameni sunt curioși să afle cum se desfășura viața de zi cu zi în acele vremuri, mai ales în rândul elitei. Iar atunci când vine vorba despre obiceiurile soților Ceaușescu, obiceiurile culinare ale celor doi pot să surprindă pe mulți dintre noi.

Chiar dacă soții Ceaușescu aveau acces la orice fel de preparate și ingrediente își doreau, obiceiurile lor alimentare rămâneau unele surprinzător de simple. De exemplu, un detaliu la care poate că mulți dintre noi nu ne-am gândi astăzi este faptul că dulciurile își făceau foarte rar apariția pe masa liderului comunist.
Din cauza faptului că Nicolae Ceaușescu avea diabet, se întâmpla doar foarte rar să consume produse dulci. Iar atunci când o făcea, ele erau îndulcite cu înlocuitori naturali ai zahărului, cum ar fi siropul de arțar. Liderul comunist obișnuia să se trezească mereu la aceeași oră, iar la 8 deja ajungea la birou.
Ce mâncau soții Ceaușescu la micul dejun
În ce privește prima masă din zi, Nicolae Ceaușescu și soția sa preferau preparate destul de simple și ușoare. Cei doi luau masa la vila din Primăverii, iar de cele mai multe ori, cei doi serveau ouă fierte, alături de o felie de șuncă sau de brânză.
De asemenea, liderul comunist nu bea cafea dimineața. În schimb, o băutură care se afla destul de des pe masa acestuia dimineața era ceaiul cu lapte. În plus, deși nu consuma fructe rar, Ceaușescu obișnuia să bea sucuri de fructe, mai ales de grapefruit, destul de des.
Care era mâncarea favorită a lui Nicolae Ceaușescu
În ce privește preparatele favorite ale liderului comunist, acesta prefera mâncărurile tradiționale, mai ales din zona Olteniei. El aprecia, în mod special, ciorbele din această zonă a țării, mai ales cele de sezon.
Diversele supe și ciorbe erau o prezență comună pe masa de prânz a lui Ceaușescu, iar câteodată servea ciorbe chiar și la cină. Favoritele sale erau cele de sezon, cum ar fi cea de ștevie sau de urzici.