Ce pun grecii în ciorba de pui? Nu folosesc un ingredient care este apreciat la noi în țară
De-a lungul secolelor, bucătăria românească a adoptat numeroase rețete de la diferitele culturi care au intrat în contact cu poporul nostru. Iar numele ciorbei de pui a la grec ne arată destul de clar unde își are originea acest preparat delicios. Însă, dacă vrem ca el să aibă același gust precum în Grecia, este important să știm ce ingrediente să folosim!

Bucătăria românească este plină de preparate delicioase, iar o bună parte din acestea își au originea în alte zone din Balcani, sau chiar și din Asia. Iar ciorba de pui este una dintre cele mai îndrăgite din țara noastră, mai ales datorită faptului că este și foarte ușor de pregătit. Însă, varianta locală diferă puțin de cea originală!
Dacă vrem ca ciorba noastră să aibă un gust special, la fel precum cel din Grecia, trebuie să renunțăm la un ingredient care, pentru noi, este foarte important în această rețetă! Este vorba despre sământână, pe care grecii nu o folosesc în ciorba de pui!
Grecii nu folosesc acest ingredient popular în România
Practic, dacă vrem să pregătim o ciorbă de pui în stil grecesc, tot ce trebuie să avem la îndemână este carne de pui, ideal fiind să fierbem un pui întreg, pentru un gust mai intens, cât și orez, sau paste mici. De asemenea, ne mai trebuie ouă, pe care le vom bate împreună cu zeamă de lămâie, pentru a îngroșa supa.
Mai mult decât atât, ne trebuie și puțină zeamă de lămâie în plus, pentru a da un gust mai acrișor ciorbei. Putem adăuga și legume precum morcovi, țelină, iar, dacă vrem, chiar și ceapă!
Ciorba se poate pregăti foarte ușor
Tehnica de îngroșare cu ou și lămâie este una populară în Grecia, unde poartă numele de „avgolemono”. Iar în ce privește această rețetă de ciorbă, ea este cunoscută ca „Kotopoulo Avgolemono”.
În România, smântâna este un ingredient important în această rețetă, dar, în varianta ei originală din Grecia, acesta nu apare pe listele de ingrediente. Astfel, dacă vrem o ciorbă de pui cu un gust special, putem renunța la smântână!