Băuturile "sănătoase" ale românilor, bombe alimentare de evitat. Ce spune Mihaela Bilic despre ele

În căutarea unui stil de viață sănătos, mulți dintre români aleg băuturi pe care le consideră inofensive, dar realitatea dezvăluie că acestea pot fi adevărate bombe alimentare. Licorile care par să fie slabe sau deloc calorice se dovedesc a fi opțiuni cu un conținut semnificativ de calorii și zahăr, iar medicul nutriționist Mihaela Bilic atrage atenția asupra acestui aspect.

Mihaela Bilic. Foto: arhiva personală.
Mihaela Bilic. Foto: arhiva personală.

Limonada, una dintre băuturile la care ar trebui să fim atenți

Un exemplu comun este limonada, o băutură răcoritoare apreciată pentru beneficiile aduse sănătății. Cu toate acestea, Mihaela Bilic subliniază că, în ciuda aparențelor, limonada conține aproximativ 20 de calorii la 100 de mililitri și conține zahăr, fie că este preparată acasă sau cumpărată gata ambalată.

Într-un pahar de 300 ml apă, înseamnă jumătate de lămâie și 3 lingurițe de zahăr. Fiecare linguriță de zahăr, adică 5 g, are 20 de calorii. Asta este limonada, dragii mei, fie că o facem acasă, fie că o cumpărăm gata ambalată, o băutură cu 2-3 lingurițe de zahăr pe pahar”, a avertizat medicul într-un videoclip postat pe pagina de Facebook.

Ice tea, apa cu menerale și cea aromatizată

Mihaela Bilic a subliniat, de asemenea, că băuturile precum apa cu arome, ice tea, apa cu minerale și apa aromatizată, adesea considerate alternative sănătoase, conțin, de asemenea, două sau trei lingurițe de zahăr pe pahar, făcându-le mai degrabă similare cu limonada decât cu apa pură.

Deci toate aceste băuturi, pe care voi ați crede că le puteți bea în loc de apă, trebuie să știți că vin la pahar cu două, trei lingurițe de zahăr, deci nu le beți ca pe apă pentru că sunt o apă îndulcită, o limonadă”, a avertizat Mihaela Bilic. Este esențial să fim conștienți de conținutul nutritiv al băuturilor pe care le consumăm, evitând astfel alegerile care ar putea afecta negativ sănătatea noastră. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Oleksandr Pielieshenko jpg
image
image
image
image
image
image
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
carte pexels jpg
bani jpg
gaina wendy (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net