Bijuteria Reginei Elisabeta, scoasă la licitație în România. Este grandioasă, iar prețul nu sperie pe nimeni

#Casa Regală a Marii Britanii
Ultima actualizare:

O bijuterie extrem de preţioasă care a fost dăruită de Regina Elisabeta familiei Launay din Iași, este scoasă la licitație peste o săptămână, în data de 23 februarie, alături de alte 249 de bijuterii vintage și contemporane. Evenimentul  „Eclipse of the Heart - Licitația de Mărțișor, inclusiv o selecție de bijuterii de epocă” este organizat cu ocazia lunii iubirii și a Mărţisorului care se apropie cu paşi reprezi. Cât costă valoroasa bijuterie, aflaţi acum.

Bijuteria Reginei Elisabeta, scoasă la licitație în România
Bijuteria Reginei Elisabeta, scoasă la licitație în România

Superba bijuterie este un pandantiv din aur bicolor și argint, decorat cu perle, şi care are prețul de pornire de 2.000 de euro. Bijuteria datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea. 

Povestea pandantivului 

Norocosul care va pune mâna pe nepreţuita piesă trebuie să aibă în vedere că în spatele ei se ascunde o poveste cu iz regal. Istoria bijuteriei a început pe vremea când Carol și Regina Elisabeta, după proclamarea Regatului, au venit la Iaşi unde au participat la un banchet la Launay. Mai exact, aceasta era una dintre casele în care marea boierime a societăţii româneşti petrecea în acele timpuri.

Acela a fost momentul în care bătrânul Luanay l-a întâlnit în persoană pe Rege, care l-a onorat cu decoraţia Bene Merenti cl. I-a. Uterior, după ce Suveranii au plecat din Iaşi, bătrânul a primit în dar de a Rege un ceas de aur cu lanţ, cu totul deosebit, în timp ce soţiei sale i-a fost dăruit pandantivul care astăzi reprezintă cea mai importantă piesă licitată în cadrul evenimentul desfăşurat pe 23 februarie.

Bineînţeles, datorită semnificaţiei şi a perioadei istorice, valoarea financiară a bijuteriei este cu mult potenţată, devenind astfel o piesă rară şi unică. 

Peste 200 de bijuterii scoase la licitaţie

În cadrul licitaţiei vor fi prezentate peste 200 de bijuterii ce pot deveni o adevărată inspiraţie pentru cadourile din luna iubirii de Mărţişor sau ziua femei, prin care domnii îşi pot răsfăţa partenerele. Desigur, cei cu dare de mână nu se vor gândi la preţ, dacă îşi doresc să facă un cadou de neuitat. Cu siguranţă, orice femeie s-ar simţi o prinţesă dacă ar primi în dar o astfel de piesă ce aduce aminte de vremurile în care doamnele din înalta societate îşi arătau statutul prin prisma superbelor bijuterii pe care le deţineau. 

Cea mai scumpă piesă din licitaţie este brățara tennis din aur alb, decorată cu diamante. Bijuteria porneşte de la suma de 20.000 de euro și este vazută drept un accesoriu contemporan care se poate integra perfect într-o ţinută modernă, dar care poate fi considerată și o investiție, dacă ne raportăm la preţul la care se ridică diamantele. 

În licitaţia ce are loc pe 23 februarie, una dintre apariţiile impresinante este setul Cartier „Delices de Goa”, ce este format dintr-un colier şi un pandantiv. Piesele sunt încrustate cu diamante, turcoaze și ametiste, iar prețul de ponire este suma de 12.000 de euro.

Bijuterii pentru orice buzunar

În licitaţia care a loc în ajunul zilei tradiţionale a iubirii sărbătorită de români, Dragobete, vor fi prezentate şi bijuterii de doar câteva sute de euro, ce sunt mult mai accesibile. În ciuda faptului că sunt bijuterii contemporane şi nu au o semnificaţie istorică sau culturală deosebită, acestea capătă valoarea datorită desingn-ului şi modului special în care sunt realizate, alături de materialele preţioase din care sunt compuse şi desigur, popularitatea creatorului.

O altă piesă cu o simbolistică aparte este şi perechea din cercei din aur alb, decorată cu smaralde, şi care porneşte de la preţul de doar 100 de euro. Alături de această pereche de cercei se regăseşte și un inel din argint, decorat central cu topaz anturat de trei rânduri de safire albe, ce are prețul de pornire de 200 de euro. 

Casa de Licitații A10 by Artmark vă oferă și posibilitatea probării bijuteriilor, care se află într-o expoziţie sclipitoare la Palatul Cesianu-Racoviță. Cei care participă la licitaţie şi vor să achiziţioneze una dintre piese trebuie să ştie că au avanatajul de a achita suma în rate pe o perioadă de 12 luni. 

Doritorii pot participa fizic la evenimentul organizat la Palatul Cesianu-Racoviță, dar și online, pe platforma Artmark Live 2.0, după deschiderea unui cont online pe artmark.ro.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net