Dieta Reginei Elisabeta, dezvăluită de un fost bucătar al Casei Regale. Ce nu lipsea din alimentația ei

Ultima actualizare:

Regina Elisabeta a II-a a trăit 96 de ani, o vârstă onorabilă, la care nu multe persoane reușesc să ajungă. Unul dintre bucătarii săi personali, Darren McGrady, a dezvăluit acum ceva timp atât în cartea sa, „Eating Royally: Recipes and Remembrances from a Palace Kitchen", cât și pe canalul său de YouTube, obiceiurile alimentare ale Reginei Elisabeta.

Reginei Elisabeta a II-a i-a plăcut ciocolata neagră
Reginei Elisabeta a II-a i-a plăcut ciocolata neagră

Meniul Reginei

Ceai și biscuiți

Dimineața, Regina Elisabeta savura o ceașcă de ceai negru, fierbinte, fără zahăr și câteva fursecuri. 

Citește și: Vladimir Putin reacționează după moartea reginei Elisabeta a II-a. Ce îi transmite lui Charles

Mic dejun

După ce termina ritualul de dimineață, Regina Elisabeta a II-a mânca micul dejun propriu-zis, bazat pe cereale. Pe masă se mai găseau pâinea prăjită și marmelada. 

Masa de prânz

Regina lua prânzul la ora 13:00. McGrady a declarat pentru The Telegraph că somonul scoțian („limba de mare”) servit cu spanac și dovlecei era unul dintre preparatele ei preferatele, iar puiul la grătar cu salată este cel pe care îl consuma cel mai des. Aceasta evita alimentele care conţin amidon.

Ceai de după-amiază

Ceaiul de după-amiază era obligatoriu pentru Regina Elisabeta, la care se adăuga sandviciuri cu castraveți și prăjituri cu fructe .

McGrady a împărtășit și o rețetă de sandvici: o felie de pâine albă unsă cu cremă de brânză, cu o notă de mentă , iar deasupra castraveți rași foarte fin. 

Vezi și: Ce avere avea Regina Elisabeta! Suma impresionantă pe care o moștenește Charles

 Masa de seară

La cină, în meniu se afla mai mult pește la grătar cu legume. Bucătarul a spus că, deși regina putea sa consume orice preparat și-ar fi dorit, această disciplină alimentară a ajutat-o să ajungă la o vârstă atât de înaintată.

,,Este foarte disciplinată. Ar putea avea orice și-ar dori, dar această disciplină este cea care o menține atât de bine și atât de sănătoasă”, declara McGrady.

Desert

Reginei Elisabeta îi plăcea ciocolata neagră, iar uneori se mai răsfăța și cu prăjituri care conțin ciocolată.

,,Trebuie să fie ciocolată neagră, cu cât mai neagră, cu atât mai bine. Nu era pasionată de ciocolată cu lapte sau ciocolată albă”, a spus Grady.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net