Canabis, cultivat sub nasul turiștilor, într-o insulă celebră din Grecia

Ultima actualizare:

Descoperire incredibilă a polițiștilor eleni, în insula Creta! Peste 1.000 de plante de canabis erau cultivate, sub nasul turiștilor, într-o zonă din vestul orașului Heraklion, capitala celebrei insule grecești. Și nu oriunde, ci pe terenul unei mănăstiri!

Valoarea de piață, estimată la 2 milioane de euro

Autoritățile au precizat că nu este cunoscută identitatea infractorilor. Aceștia au tăiat gardul şi au construit căi de aprovizionare şi de evacuare foarte sofisticate şi chiar un bazin pentru a uda plantele, a relatat miercuri, 21 septembrie, ziarul To Pronto Thema, citat de Adevărul.

De asemenea, se precizează că recolta ar fi fost de aproximativ o tonă de canabis, cu o valoare pe piaţă de 2 milioane de euro (1,98 milioane de dolari), scrie Agerpres.

Vezi și: Revoltător! Americancă, condamnată la 9 de închisoare în Rusia pentru un gram de ulei de canabis

Folosirea proprietăţii mănăstirii a revoltat populaţia. Unele plante au fost atârnate cu şiraguri de mărgele folosite la rugăciune, iar suspecţii s-ar fi dat drept pelerini pentru a introduce plantele de pe terenul mănăstirii.

Platații mari de canabis sunt descoperite frecvent pe insulă. Bande armate apără unele zone izolate astfel încât nici măcar poliţia nu îndrăzneşte să pătrundă în aceste zone.

Și în România, au mascat plantele într-o grădină

Cultivatorii de canabis sunt inventivi când vine vorba de creșterea plantei. Nici cei din România nu sunt mai departe. La finalul lunii august, șase persoane au fost reținute pentru că au amenajat o cultură de canabis, cu 200 de pante, într-o curte aflată în județul Mehedinți. Potrivit autorităților, recolta ajungea la consumatori din Prahova.

Plantele erau crescute atât afară, cât și în interior, în ghivece. Când ajungeau la maturitate, mugurii erau culeși, ambalați în pungi și vânduți către consumatorii din județul Prahova.

Citește și: Ce mai trimite omenirea în spațiu? O seră pentru cannabis!

De la percheziții, oamenii legii au ridicat ghivece, lămpi de iluminat, ustensile folosite pentru cultivare, aproximativ un kilogram de cannabis destinat comercializării, sume de bani și telefoane mobile.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net