Un fermier din Bihor, dat în urmărire generală după ce a plantat cannabis prin fonduri europene

Ultima actualizare:

Un fermier din Bihor a crezut că a dat lovitura după ce a plantat o cultură de cannabis în grădină, însă acum este dat în urmărire generală și a fost condamnat la închisoare cu executare.

image

Un tânăr fermier din Bihor a fost dat în urmărire generală după ce autoritățile au descoperit că bărbatul plantase o cultură de cannabis chiar la el în grădină. Tânărul a fost condamnat la închisoare, iar acum poliția îl caută cu disperare pentru a-l arunca după gratii. 

Fermierul care a cultivat cannabis la el în grădină făcuse rost de bani prin fondurile europene din cadrul programului „tânărul fermier”. Fermierul a fost obligat să returneze banii obținuți în momentul în care s-a descoperit că el, de fapt, cultiva plante halucinogene.

Ofițerii DIICOT sunt cei care au descoperit isprava fermierului cultivator de cannabis, iar bărbatul a fost imediat condamnat. Problema autorităților este că tânărul fermier este de negăsit.

Bărbatul a beneficiat, în 2015, de fonduri europene în valoare de 40.000 euro pentru a dezvolta o fermă de legume, însă după numai doi ani a fost prins cultivând cannabis în loc de legume, notează Adevarul.ro

Fermierul a mai fost condamnat pentru cultivarea de plante halucinogene

Tânărul pe nume Gigi Nicuşor Fuscaş (37 ani) este recidivist în ceea ce privește cultivarea drogurilor. Autoritățile au descoperit de două ori că acesta cultiva plante halucinogene în solar, iar la data de 18 feruarie 2022 a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Oradea, la un an şi şase luni de închisoare. 

Bărbatul creştea 42 de plante în corturi speciale, iar o mare parte dintre culturi aveau înălțime de circa 85 cm, de pe urma cărora a strâns peste 1,7 kilograme de muguri de cannabis. Fuscaş a fost prima dată condamnat în 2020 Curtea de Apel Oradea la 150 zile-amendă pentru cultivarea de cannabis în 2017. 

DIICOT i-au confiscat bărbatului toate materialele și ustensilele folosite pentru cultivarea de cannabis, printre care se află două corturi, trei lămpi, transformator, ghivece, pastile pentru germinare, termometre de perete, ventilator electric. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
semnare jpg
jais flight shutterstock jpg
Biserica Greaca Braila  jpg
harold terens afp jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image png
caini avion jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net