Când alegi metoda contraceptivă, trebuie să ţii cont de mai mulţi factori. Iată care sunt
Un cuplu are la dispoziţie mai multe metode contraceptive, iar pentru ca eficienţa acestora să fie maximă, trebuie să o aleagă pe cea mai potrivită. De aceea, trebuie să analizeze cu atenţie toate variantele.
Când alegi metoda contraceptivă, trebuie să ţii cont de mai mulţi factori. Astfel, mai întâi trebuie să decizi dacă ai nevoie de contracepţie pe termen lung sau pe termen scurt, care să fie accesibilă, uşor de folosit şi dacă se poate 100% eficientă atât împotriva sarcinii, cât şi a bolilor cu transmitere sexuală.
Pe de altă parte, contracepţia este un subiect amplu şi cuplurile ar trebui să consulte un specialist, să se gândească serios înainte de a hotărî care din multele forme de contracepţie vor să folosească.
Trebuie să aveţi în vedere că metodele de contracepţie se pot combina. Doar pentru că o femeie ia anticoncepţionale, de exemplu, nu înseamnă că nu mai are dreptul să-i ceară partenerului ei să folosească prezervativul. Acesta se dovedeşte foarte eficient împotriva bolilor cu transmitere sexuală.
Unele metode de contracepţie au impact semnificativ asupra plăcererii. Prezervativul feminin reduce fără îndoială plăcerea pentru ambii parteneri, dar prezervativul masculin poate spori plăcerea la cuplurile tinere. Acest lucru se întâmplă fiindcă prezervativul reduce sensibilitatea şi îi ajută pe bărbaţii tineri şi virili să întârzie ejacularea. Ambii parteneri pot fi la final satisfăcuţi. Mulţi bărbaţi mai în vârstă, în schimb, pot avea dificultăţi în a-şi menţine erecţia sau pot chiar să ejaculeze dacă nu simt vaginul, piele pe piele.
Metode eficiente de contracepţie
- Pilula
- Minipilula
- Vasectomia
- Stelirizarea feminină
- Plasturele contraceptiv
- Implantul contraceptiv
- Injecţia contraceptivă
- Dispozitivul intrauterin
- Diafragma
- Prezervativul