Care este, de fapt, rolul găurii de la tocătorul de lemn. Doar o gospodină desăvârșită îi știe utilitatea
Tocătorul de lemn se numără printre ustensilele care nu lipsesc niciodată din bucătăria unei gospodine. Deși există și alte produse pentru tăierea sau tocarea alimentelor, tocătorul de lemn rămâne pe locul 1. Există însă, un detaliu pe care mulți l-ai ignorat până acum. Te-ai întrebat vreodată la ce folosește, de fapt, gaura de la tocător? Iată explicația.

Tocătorul, esențial în bucătărie
Atunci când vrei să tai legumele, fructele, mezelurile, pâinea sau diverse alimente, clar ai nvoie de tocător. Știai că tocătoarele din arțar sunt cele mai calitative? Ei bine, acest lemn de esență tare rezistă în fața oricăror tipuri de tăieturi de cuțit. Un astfel de instrument poate fi folosit chiar și ani de zile, însă cu condiția să fie mereu curățat și întreținut.
Cum poți face acest lucru? Nici măcar nu trebuie să depui eforturi colosale. Tot ce trebuie să faci este să speli tocătorul cu apă caldă și cu un detergent de vase eficient. Ulterior, instrumentul trebuie clătit foarte bine și pus la uscat într-o poziție verticală, pentru a nu se umfla.
Rolul găurii de la tocătorul de lemn
Cu toții știm deja că tocătorul de lemn are o gaură într-una dintre părțile sale laterale. Cu toate acestea, foarte puțini știu care este scopul acestei găuri. Ei bine, gaura tocătorului de lemn are legătură cu simplificarea depozitării produselor alimentare. Așadar, dacă tai sau toci legume, fructe, sau orice alt tip de produs pe tocătorul de lemn, le poți depozita în vasul de bucătărie prin gaura instrumentului, mult mai ușor. Acesta este, de fapt, rolul real al găurii de la tocătorul de lemn.
Trucuri care ajută la curățarea tocătorului de lemn
Există câteva trucuri pe care dacă le vei pune în practică, vei reuși să dezinfectezi rapid tocătorul de lemn, după utilizare. De exemplu, poți da un măr pe răzătoare, iar apoi întinzi feliile pe toată suprafața instrumentului timp de 10 minute. În cazul petelor care rămân pe tocător, după ce ai tăiat alimente grase, există câteva metode foarte eficiente pentru îndepărtarea lor. Tot ce trebuie să faci este să freci lemnul cu ulei sau vaselină, sau să aplici oțet timp de 10-12 minute pe pată.