Care este ordinea în care vor trece mașinile? Puțini șoferi din țară știu care este răspunsul corect! Testul banal care pune în dificultate românii

Românii care își doresc să obțină permisul de conducere trebuie să învețe foarte bine regulile de circulație, pentru a trece ușor peste examen. Însă, există și unele situații atât de specifice încât îi pun în dificultate chiar și pe șoferii cu experiență!

Mulți șoferi nu știu ce mașină are prioritate
Mulți șoferi nu știu ce mașină are prioritate

De exemplu, o astfel de situație, deși este menționată în regulamentul rutier, este atât de specifică și complexă încât multor șoferi le este greu să spună, pe loc, care este ordinea corectă. Mai precis, este vorba despre o interesecție la care se află două mașini, iar șoferii trebuie să spună care dintre acestea trebuie să aibă prioritate.

Cel mai important lucru pe care șoferii trebuie să îl știe atunci când urcă la volan este că, indiferent de situație, este important să urmeze cu strictețe regulile din Codul Rutier. Acestea sunt menite să păstreze toți participanții la trafic în siguranță, iar această situație nu face excepție.

Care mașină trebuie să aibă prioritate

Dacă sunteți curioși care mașină are prioritate în acest scenariu, trebuie să știm că ordinea corectă este C, urmat de A, B, în timp ce D va fi pe ultimul loc.

Este important să știm că, atunci când nu există semafor, la o oprire cu patru sensuri, prima mașină ajunsă la intersecție este cea cu drept de trecere. Însă, chiar dacă suntem în situația de a avea prioritate, este important să fim atenți la șoferi agresivi, sau neatenți.

De asemenea, atunci când două mașini ajung la o oprire cu patru direcții în mod simultan, autovehiculul cel mai îndepărtat spre dreapta este cel cu drept de trecere.

Regulile de circulație pe care trebuie să le știe toți șoferii

Un alt detaliu important atunci când ne aflăm într-o intersecție este să nu uităm să folosim semnalele! Atunci când două mașini ajung aici simultan și sunt cap la cap, dacă unul dintre șoferi dorește să întoarcă iar celălalt să meargă drept, mașina care merge drept este cea cu drept de trecere.

O altă regulă importantă ne spune că atunci când două vehicule ajung la o intersecție simultan, iar unul dintre șoferi vrea să vireze la dreapta, în timp ce celălalt la stânga, cel care va avea prioritate este cel care merge spre dreapta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pisica rosie a murit 33 ani profimedia jpg
paper 2588827 1280 jpg
obiect de tezaur unicat descoperit in olt   foto arhiva Adrian laurentiu manea (1) jpeg
inundatii galati   foto FB costel fotea7 jpg
inundatii polonia jpg
vot generic mana buletin in urna alegeri prezidentiale 2020 (3) JPG
image png
1 proverbe japoneze jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net