Mulți conducători auto din România nu îl înțeleg. Care este semnul de circulație pe care nu îl cunosc nici șoferii cu experiență
Există un anumit semn de circulație care și în prezent bulversează şoferii. Apare în intersecțiile și pe drumurile fără vizibilitate, mai exact în locurile unde s-au produs mai multe accidente rutiere, însă, până și cei mai experimentați șoferi nu știu care este, de fapt, semnificația lui.
Începând cu anul 2014, pe străzile din România și-a făcut apariția un anumit semn de circulație. Deșii anii au trecut, și în prezent le dă constant bătăi de cap atât șoferilor cu experiență, cât și celor care au obținut recent permisul de conducere. De altfel, este amplasat în intersecțiile și pe drumurile fără vizibilitate, mai exact în locurile unde s-au produs des accidente rutiere.
Este vorba despre semnul de circulație format dintr-un triunghi roșu cu bulină neagră în centru. Cu toate că este utilizat de câteva decenii în țările din vestul Europei, în România poate fi ușor trecut cu vederea, chiar și de către șoferii experimentați. Ce înseamnă, de fapt, semnul de circulație cu bulina neagră?
Semnificația triunghiului roșu cu o bulină neagră în centru
Ca semnificație, respectivul semn de circulație, pe care nu îl cunosc destui șoferi din România, este amplasat special doar în locurile unde se produc în mod constant accidente. Scopul lui, bineînțeles, este acela de a le atrage atenția șoferilor să circule cu prudență maximă. El face parte dintr-o serie de indicatoare de avertizare. Concret, acesta semnalează o zonă cu risc ridicat de producere de accidente.
Chiar și cei mai experimentați șoferi ar trebui să fie conștienți de semnificația acestui indicator și să-l respecte în trafic. Conducătorii auto pot întâlni acest semn de circulație atât pe drumurile naționale, cât și în orașe, în toate țările europene. Este extrem de important să fii atent la acest indicator și să reduci viteza în apropierea intersecției pentru a evita accidentele.
Există aproximativ 50 de indicatoare rutiere de avertizare. De regulă, acestea sunt reprezentate de un triunghi roșu, în interiorul căruia se află, pe fundal alb, un semn (de exemplu: o bulină neagră, un animal, o săgeată etc).