Mulți conducători auto din România nu îl înțeleg. Care este semnul de circulație pe care nu îl cunosc nici șoferii cu experiență

Există un anumit semn de circulație care și în prezent bulversează şoferii. Apare în intersecțiile și pe drumurile fără vizibilitate, mai exact în locurile unde s-au produs mai multe accidente rutiere, însă, până și cei mai experimentați șoferi nu știu care este, de fapt, semnificația lui.

Semnul de circulație care îi induce în eroare pe șoferi / foto: Pixabay
Semnul de circulație care îi induce în eroare pe șoferi / foto: Pixabay

Începând cu anul 2014, pe străzile din România și-a făcut apariția un anumit semn de circulație. Deșii anii au trecut, și în prezent le dă constant bătăi de cap atât șoferilor cu experiență, cât și celor care au obținut recent permisul de conducere. De altfel, este amplasat în intersecțiile și pe drumurile fără vizibilitate, mai exact în locurile unde s-au produs des accidente rutiere.

Este vorba despre semnul de circulație format dintr-un triunghi roșu cu bulină neagră în centru. Cu toate că este utilizat de câteva decenii în țările din vestul Europei, în România poate fi ușor trecut cu vederea, chiar și de către șoferii experimentați. Ce înseamnă, de fapt, semnul de circulație cu bulina neagră?

Semnificația triunghiului roșu cu o bulină neagră în centru

Ce înseamnă, de fapt, semnul de circulație cu bulina neagră / foto: arhiva Click!
Ce înseamnă, de fapt, semnul de circulație cu bulina neagră / foto: arhiva Click!

Ca semnificație, respectivul semn de circulație, pe care nu îl cunosc destui șoferi din România, este amplasat special doar în locurile unde se produc în mod constant accidente. Scopul lui, bineînțeles, este acela de a le atrage atenția șoferilor să circule cu prudență maximă. El face parte dintr-o serie de indicatoare de avertizare. Concret, acesta semnalează o zonă cu risc ridicat de producere de accidente.

Chiar și cei mai experimentați șoferi ar trebui să fie conștienți de semnificația acestui indicator și să-l respecte în trafic. Conducătorii auto pot întâlni acest semn de circulație atât pe drumurile naționale, cât și în orașe, în toate țările europene. Este extrem de important să fii atent la acest indicator și să reduci viteza în apropierea intersecției pentru a evita accidentele.

Există aproximativ 50 de indicatoare rutiere de avertizare. De regulă, acestea sunt reprezentate de un triunghi roșu, în interiorul căruia se află, pe fundal alb, un semn (de exemplu: o bulină neagră, un animal, o săgeată etc).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net