Semnul de circulație a cărei semnificație nu este cunoscută nici de șoferii care au permis de zeci de ani. Ce reprezintă, de fapt

Orice șofer din țara noastră trebuie să cunoască Codul Rutier, însă unele semne de circulație reușesc să îi pună în dificultate chiar și pe cei mai experimentați șoferi. Însă, acest indicator are un rol foarte important și nu trebuie ingorat dacă ne aflăm la volan.

Mulți șoferi sunt induși în eroare de acest semn / foto: Pixabay
Mulți șoferi sunt induși în eroare de acest semn / foto: Pixabay

Chiar și șoferii care nu au foarte multă experiență la volan cunosc semnele de circulație pe care le vor întâlni în mod obșinuit pe drum, cât și modul în care trebuie să se comporte atunci când le văd. Însă, există și unele indicatoare mai rare, cum ar fi cel de ocolire, care pune în dificultate mulți șoferi.

Astfel de indicatoare nu sunt atât de frecvente, iar partea cea mai neobișnuită pentru șoferi este culoarea pe care aceasta o au! Aceste indicatoare nu au acel albastru, sau galben, specific, ci o culoare gri-albă. De asemenea, pe aceste indicatoare vom vedea și o săgeată neagră.

Indicatoarele de ocolire pun mulți șoferi în dificultate

Indicator de ocolire / foto: Codul Rutier
Indicator de ocolire / foto: Codul Rutier

Acest indicator, cunoscut și ca 590-10, arată șoferilor că trebuie să ocolească un anumit obstacol, sau chiar și un bloc. Astfel de semne sunt montate cu scopul de a dirija traficul mașinilor care doresc să se deplaseze spre stânga.

Pentru ca traficul să rămână fluid fluid și să se evite orice fel de blocaj, aceste indicatoare oferă șoferilor o rută alternativă. Acest semn este util în cazurile în care străzile sunt înguste, atât în România cât și în alte țări cum ar fi Germania.

Șoferii care riscă să primească amenzi usturătoare

Codul Rutier actualizat pentru anul 2024 mai prevede un anumit lucru pe care mulți șoferi nu îl cunosc, iar din cauza lui riscă să primească amenzi usturătoare.

Mai precis, este vorba despre interzicerea flash-urilor în trafic. Astfel, românii care dau semnale luminoase utilizând faza lungă riscă să primească amenzi de 330, sau chiar și 495 de lei, cât și 2 puncte de penalizare.

Mulți șoferi folosesc astfel de semne din diferite motive. Fie doresc să li se facă loc, sau să îi avertizeze pe alți șoferi despre existența unui pericol, sau a unui radar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net