Unica țara din lume care are o clădire pe steag. Niciun alt drapel nu mai conține așa ceva

Steagul unui stat este mult mai mult decât un simplu simbol estetic, iar dacă știm cum să îl privim, el poate spune o poveste fascinantă despre țara pe care o reprezintă. Unele steaguri chiar sunt unice, din diferite motive! Iar un astfel de steag special este cel al Cambodgiei, care conține o clădire!

Este singurul steag din lume care conține o clădire
Este singurul steag din lume care conține o clădire

Steagurile au în spate o simbolistică fascinantă, ele fiind mult mai mult decât simple simboluri estetice. Steagul unei țări poate conține detalii istorice despre statul pe care îl reprezintă, poate arăta religia poporului în cauză, cât și valorile acestuia.

Iar de-a lungul lumii există și unele steaguri care au reușit să impresioneze, ele având diferite elemente care le fac unice pe glob. Printre acestea se numără și steagul Cambodgiei, un stat pe care îl găsim în sud-estul Asiei.

De ce este unic steagul Cambodgiei

Templul Angkor Wat este faimos în întreaga lume
Templul Angkor Wat este faimos în întreaga lume

Drapelul actual al țării a fost adoptat încă din anul 1948, atunci când Cambodgia încă era un protectorat francez. El a rămas arborat de-a lungul țării până în anul 1970, atunci când a fost creată Republica Khmer.

Acest drapel unic redevine steagul națiunii de abia în anul 1993, iar între 1970 și 1993, Cambodgia a mai avut și alte 6 steaguri.

Însă motivul pentru care steagul este unic este faptul că este vorba despre singurul din lume care conține o clădire! Mai precis, este vorba despre celebrul templu hindus Angkor Wat! Pe lângă acesta, culorile albastru și roșu erau extrem de importante în timpul Imperiului Khmer.

Templul Angkor Wat aparține patrimoniului UNESCO

Templul Angkor Wat a fost construit în secolul XII, fiind dedicat zeului hindus Vishnu. El aparține astăzi patrimoniului UNESCO, iar spre deosebire de alte temple construite în zonă, acesta este orientat către vest.

Această clădire are o importanță aparte pentru cultura și istoria Cambodgiei, fiind considerată îndeajuns de importantă încăt să figureze pe drapelul național. Templul reprezintă religia și justiția, iar datorită lui, steagul Cambodgiei a devenit unul dintre cele mai fascinante de pe glob.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net