O țară superbă devine din ce în ce mai scumpă pentru turiști! Milioane de oameni vin aici în fiecare an

Din păcate, o simplă vacanță începe să se devină din ce în ce mai dificilă pentru mulți dintre noi, din punct de vedere financiar. Iar românii care doreau să viziteze o destinație superbă tocmai au primit o veste proastă! Taxele de intrare în Noua Zeelandă urmează să crească semnificativ!

Vacanțele în Noua Zeelandă se vor scumpi / foto: IStock
Vacanțele în Noua Zeelandă se vor scumpi / foto: IStock

Din păcate pentru românii care își doreau să viziteze Noua Zeelandă, taxa de intrare aplicată turiștilor străini urmează să crească simțitor, chiar din această toamnă! Începând cu data de 1 octombrie, această taxă se va tripa, crescând de la 35 NZD (adică dolari neozeelandezi) la 100 NZD. Practic, în euro, acest lucru înseamnă că taxa va crește de la 20 la 56,06 euro.

Autoritățile din această țară își doresc ca măsura ce va fi introdusă de la 1 octombrie să ajute la creșterea economică și să asigure faptul că vizitatorii care vin în Noua Zeelandă vor contribui la serviciile publice și la experiența de înaltă calitate pe care țara o oferă turiștilor.

Taxa de intrare în Noua Zeelandă va crește 

Cu toate acestea, există și voci care nu sunt tocmai optimiste în privința măsurii pe care autoritățile urmează să o introducă în țară

Tourism Industry Aotearoa, care funcționează drept organismul independent de turism al Noii Zeelande, consideră că valoarea ridicată a acestei taxe se va dovedi a fi o barieră pentru turiști, iar vizitarea țării va deveni extrem de scumpă. 

Locația acestei țări deja pune probleme turismului, deoarece tarifele aeriene pe distanțe lungi sunt prea scumpe pentru mulți turiști.

Taxa poate deveni o barieră pentru turiști

Această taxă a fost introdusă de către autoritățile din Noua Zeelandă încă din anul 2019, atunci când numărul ridicat de vizitatori se transformase într-o problemă pentru infrastructura și comunitățile locale.

De-a lungul pandemiei de Covid, granițele Noii Zeelande au fost închise vreme de doi ani turiștilor străini, până în august 2022. De atunci, țara încearcă din răspunteri să revină la numărul de vizitatori pe care îl avea înainte de începerea pandemiei.

Astfel de taxe mai există și în Franța, Italia, Croația, cât și în mai multe alte țări.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zăpadă în septembrie în Austria Foto Captura video X jpg
baza jos copac jpg
eclipsa de luna din 21 ianuarie 2019 jpeg
front avioane 1 jpg
aplicatii pexels jpg
holera shutterstock 1203536896 jpg
Inundații în localitatea Pechea din județul Galați (3) jfif
dogs 2691871 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net